«Ryanair» panāk izlīgumu «vergu līguma» lietā (8)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Īrijas zemo cenu aviokompānija «Ryanair» panākusi izlīgumu tiesvedībā ar bijušo lidsabiedrības stjuarti, kas apsūdzējusi lidsabiedrību nepamatotā atlaišanā no darba un darba apstākļus «Ryanair» bija nodēvējusi par «vergu līgumu», ziņo tīmekļa medijs «The Local».

Itālijas pilsone Alesandra Koka par «Ryanair» stjuarti strādāja lidsabiedrības bāzē Norvēģijā. Ar prasību pret lidsabiedrību tiesā bijusi stjuarte pirmo reizi vērsās pirms četriem gadiem.

Koka par «Ryanair» stjuarti lidsabiedrības reisos no Norvēģijas sāka strādāt 2012.gada aprīlī, bet 2013.gada janvārī viņa no darba tika atbrīvota. Atbrīvošanu no darba «Ryanair» skaidroja ar to, ka Koka vairākas reizes nav ievērojusi drošības noteikumus lidojumu laikā.

Lidsabiedrība bijušās stjuartes apsūdzības par sliktiem darba apstākļiem noraida.

Lai izbeigtu tiesvedību «Ryanair» ir piekritusi samaksāt bijušajai darbiniecei kompensāciju 64 000 eiro apmērā.

Lēmumu panākt izlīgumu «Ryanair» skaidro ar to, ka tiesvedības izmaksas tiek prognozētas lielākas nekā izmaksātās kompensācijas apmērs.

Lidsabiedrība arī uzsver, ka «Ryanair» vairs nav bāzes Norvēģijā.

Komentāri (8)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu