Ēģiptē atrastā statuja tomēr nav Ramzess II (9)

Apollo TV
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA/Scanpix

Pagājušajā nedēļā Kairas graustu rajonā atrastā statuja tomēr nav Ramzess II, kā tika uzskatīts sākumā, vēsta Lielbritānijas raidsabiedrība BBC.

Statujas fragmenti tika atrasti blakus Ramzesa II tempļa atliekām. Šis templis reiz slējās senajā ēģiptiešu pilsētā Heliopolē, kas atrodas mūsdienu Kairas austrumu daļā.

Ņemot vērā statujas atrašanas vietu, arheologi uzskatīja, ka atrastā statuja ir Ramzess II, kurš Ēģiptē valdīja no 1279. - 1213. gadam pirms mūsu ēras.

Ēģiptes Senlietu ministrija nu paziņojusi, ka atrastā statuja attēlo kādu citu valdnieku - tas «gandrīz noteikti» ir Psametihs I, kurš valdīja starp 664. un 610. gadu pirms mūsu ēras.

Arheologi statujas fragmentu atrašanu nodēvējuši par ļoti nozīmīgu atradumu. Ēģiptes Senlietu ministrijas amatpersonas izteikušās, ka neskatoties uz to, ka tas nav Ramzess II, tas joprojām uzskatāms par nozīmīgu atradumu.

«Jebkurā gadījumā atradums vēl aizvien ir nozīmīgs,» preses konferencē paziņoja ģiptes senlietu ministrs Haleds al Anani. «Ja šī statuja ir Psametihs I, tad tā ir lielākā jebkad atrastā statuja no Ēģiptes Vēlā perioda,» viņš atklāja vietējiem medijiem.

Komentāri (9)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu