Afganistānā noticis uzbrukums nacionālajai televīzijai un radiostacijai (1)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Džalālābādā, Afganistānas austrumos, trešdien noticis uzbrukums nacionālajai televīzijas un radiostacijai, ziņo aculiecinieki un amatpersonas.

Neviens grupējums atbildību par uzbrukumu vēl nav uzņēmies, taču Nangarhāras provincē aktīvi darbojas «Islāma valsts».

Valdības preses pārstāvis atklāja, ka televīzijas studijai un radiostacijai uzbrukuši trīs kaujinieki, no kuriem divi ir nogalināti, bet viens vēl pretojas.

Viens no fotogrāfiem pastāstīja, ka viņam izdevies aizbēgt uzreiz pēc uzbrukuma sākuma, bet vairāki viņa kolēģi joprojām atrodas ēkā.

ASV armija aprīlī «Islāma valsts» bāzei Nangarhāras provincē uzmeta pasaulē jaudīgāko bumbu, kas nav atombumba. Afganistānas amatpersonas pēcāk paziņoja, ka aviobumbas triecienā nogalināti vismaz 90 «Islāma valsts» kaujinieki.

Pēc nesenajām sakāvēm kaujās un dezertēšanas, «Islāma valsts» kaujinieku skaits Afganistānā samazinājies no 3000 līdz aptuveni 800, liecina ASV rīcībā esošā informācija.

Pentagons ir vairākkārt lūdzis Balto namu atkal palielināt karavīru skaitu Afganistānā, lai beidzot sakautu talibus.

Pašreiz Afganistānā atrodas aptuveni 8400 ASV karavīri un vēl 5000 karavīru no citām NATO valstīm. Viņi galvenokārt nodarbojas ar Afganistānas spēku apmācīšanu.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu