Foto: Teātra mīļotāji pulcējas uz «Karmenas» pirmizrādi (52)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Kaspars Meinerts/Apollo

Piektdien, 26. maijā, pirmizrādi Dailes teātrī piedzīvoja Prospēra Merimē novele «Karmena» lietuviešu režisora Rolanda Atkočūna režijā.

Starp prominentajiem visiem bija Solvita Āboltiņa, Olafs Pulks, Ilmārs Šlāpins un daudzi citi sabiedrībā zināmi cilvēki.

Izrādes sižets ir sekojošs: karstajā Spānijā brīvību mīlošā čigāniete Karmena (Ilze Ķuzule-Skrastiņa) savaldzina seržantu Hosē (Artūrs Skrastiņš), ievilinot viņu savā bīstamajā dzīvē.

Abu kaislīgais mīlas stāsts ir īss un liktenīgs - viņiem nav nākotnes, viss notiek vienīgi šeit un tagad. Kā tauriņš Karmena lido uz uguns liesmām, zinot, ka apdedzināsies, tomēr ne mirkli to nenožēlojot.

Nenoliedzami, viena no izrādes intrigām ir dzīvesbiedru aktieru Ilzes Ķuzules-Skrastiņas un Artūra Skrastiņa kopīgais darbs uz skatuves.

Prospērs Merimē savu slaveno noveli «Karmena» sarakstījis 1845. gadā. Savukārt Žorža Bizē operas pirmizrāde notika 1875. gadā.

Komentāri (52)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu