Bezmaksas pienu, augļus un dārzeņus varēs saņemt arī bērnudārzos (16)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: naserke, CC BY-SA 2.0

Turpmāk piena produktus un augļus un dārzeņus bez maksas saņems gan bērni pirmskolās, gan 1.-9.klašu skolēni, informē Lauku Atbalsta dienests (LAD). 

Gan piena produkti, gan augļi un dārzeņi tiks dalīti trīs reizes mācību nedēļā. Piena produktu izdale programmas ietvaros būs atbalstāma no 2017.gada 1.oktobra, savukārt augļu un dārzeņu izdale - no 2017.gada 1.novembra.

Piena produktus vienam izglītojamajam plānots izdalīt porcijās līdz 250 mililitriem, bet augļus un dārzeņus - 100 gramu porcijās. Skolēni varēs saņemt svaigu augļu - ābolu, bumbieru, dzērveņu, kā arī dārzeņu - burkānu, kāļu, kolrābju, kāpostu, ķirbju - vai to asortu porcijas. Dzērvenes ir paredzētas izdalei tikai asortu ietvaros.

LAD sniegs plašāku informāciju par programmas īstenošanu skolās, tiklīdz tiks apstiprināti visi normatīvie akti. «Šobrīd notiek darbs, lai ieviestu visas nepieciešamās izmaiņas gan normatīvajos aktos, gan kārtībā, kādā turpmāk tiks nodrošināta bezmaksas piena produktu un dārzeņu un augļu porciju skolās izdale,» informēja LAD.

Zemkopības ministrija izmaiņas izstrādā sadarbībā ar lauksaimniecības nozares organizācijām, piena pārstrādātājiem un augļu un dārzeņu ražotājiem, kā arī Veselības ministrijas, Izglītības un zinātnes ministrijas un Latvijas Pašvaldību savienības speciālistiem.

Komentāri (16)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu