Foto: Sabiedrības krējums apmeklē Opolais koncertu «Dzintaros» (109)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Sestdien, 5.augustā, Dzintaru koncertzālē, galā koncertā apmeklētājiem bija iespēja izbaudīt divu pasaules līmeņa operdziedātāju – latviešu soprāna Kristīnes Opolais un čehu tenora Pāvela Černoha – spožo sniegumu.

Koncertu apmeklēja sabiedrības krējums - Ulmaņu pāris, Valdis Zatlers ar kundzi, pavārs Mārtiņš Rītiņš, uzņēmējs Aigars Kalvītis, Latvijas Nacionālā teātra direktors Ojārs Rubenis, aktrise Ināra Slucka, stiliste Žanna Dubska, kā arī miljonāri Irēna Pulkinena un Oskars Barševskis.

Abi solisti muzicēja kopā ar Latvijas Nacionālo simfonisko orķestri temperamentīgais itāļu diriģenta Sesto Kvatrīni vadībā. Kvatrīni Latvijas publika varēja iepazīt jau pērn Kristīnes Opolais solo koncertu turnejā.

Krāšņā galā koncerta programma bija sadalīta divās daļās. Tās pirmajā daļā, kas bija emocionāli bagāta un spilgta, solisti izpildīja ārijas un duetus no Džakomo Pučīni un Džuzepes Verdi operām. Savukārt koncerta otrā daļa bija liriskāka un pacilājošāka - klausītājus priecēja slavenā Antonīna Dvoržāka «Nāras» ārija, Franča Lehāra «Jautrā atraitne» un Franča fon Supē «Vieglā kavalērija» u.c. skaņdarbi. Programma skanēja piecās valodās – itāļu, čehu, krievu, latviešu un vācu valodā.

Komentāri (109)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu