«DaGamba» solists Pūce: Latviešiem gēnos ir būt zem kāda (85)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ekrānuzņēmums no video

Čellists un grupas «DaGamba» solists Valters Pūce radio «Pieci.lv» raidījumā «Portrets» intervijā ar Kristīni Komarovsku pastāstīja, ka ir patriots, taču neuztver to «tik slimīgi».

«Iekšēji es izjūtu sevi kā latvieti un uzskatu, ka latvieši ir stipra tauta. Vienīgā lieta, ko es gribētu novēlēt – latviešiem jābūt saimnieciskākiem. Manuprāt, latviešiem gēnos ir būt zem kāda un pazemība. Tā nav slikta, lieta, bet tad, kad ir sava valsts, par viņu ir jāpastāv,» pastāstīja Pūce, piebilstot, ka viņš grupā ir vienīgais šīs valsts pārstāvis - «DaGamba» spēlē arī krievs, lietuvietis, itālis un irānis.

Kā zināms, grupa šogad apceļos Latviju ar koncertprogrammu «#LudwigVanRammstein» - Bēthovena mūzika kļūs par rokmūziku, bet Rammstein melodijas iegūs akadēmisku skanējumu.

Pūce izveidoja «DaGamba» 2011. gadā - viņam pievienojās bērnības draugs un čellists Antons Trocjuks, bet pēc pāris gadiem arī irāņu perkusionists Hamidreza Rahbaralam un lietuviešu pianists Dainis Tenis, izveidojot internacionālu grupas sastāvu. Pirms gada grupas sastāvu papildināja bundzinieks Artūrs Jermaks.

Komentāri (85)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu