Pētnieki noskaidrojuši, kas vajadzīgs laimīgai dzīvei (60)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: raudi, CC BY-NC-ND 2.0

Zinātnieki jaunā aptaujā noskaidrojuši, ka laimīgas dzīves atslēga neslēpjas naudā vai materiālās vērtībās, bet gan kvalitatīvā naktsmierā un labā, regulārā seksā.

Kā vēsta ārvalstu mēdiji, aptauja, ko veikuši Oksfordas pētnieki, liecina, ka tie, kuri regulāri izbauda kvalitatīvu nakts miegu, jūtas daudz labāk, nekā tie, kuri ikdienā tērē vairāk naudas, bet nakts mieram nevelta pietiekami daudz laika.

Liela nozīme apmierinātībā ar dzīvi ir arī labām attiecībām ar ģimenes locekļiem un draugiem, kā arī labam darbam un veselībai. Tas viss sniedz daudz lielāku laimes sajūtu, nekā dārgas automašīnas vai eksotiski ceļojumi.

«Labs miegs ir galvenais faktors, lai cilvēks justos laimīgs. Lielākā daļa no tiem, kuri aptaujā atbildēja, ka jūtas laimīgi, apgalvoja, ka viņiem ir labs miegs,» komentēja pētījuma autori.

Savukārt vairāk nekā 35 procenti no aptaujātajiem apgalvoja, ka jūtas ļoti apmierināti ar seksu savā dzīvē.

«Aptaujas rezultāti parādīja, ka tie, kuriem ir regulārs un labs sekss, tāpat kā tie, kuri bauda kvalitatīvu naktsmieru, jūtas laimīgāki,» piebilda pētnieki.

Pētījumā arī tika atklāts, ka lielākā daļa aptaujāto par savu radinieku veselību uztraucas vairāk nekā par savējo, kā arī to, ka nelaimīgie cilvēki pļāpā ar saviem kaimiņiem vienu vai divas reizes mēnesī, kamēr laimīgākie to dara vairākas reizes nedēļā. Tas liecina, ka laimes sajūta veicina komunikāciju ar citiem cilvēkiem vairāk, nekā liels daudzums naudas bankas konā.

Komentāri (60)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu