Igauņu ceļotājs atklāj skarbu pieredzi: 45 minūšu vietā ceļš no Rīgas uz Tallinu ildzis desmit stundas (69)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Tā vietā, lai trešdien plkst. 18.20 izlidotu no Rīgas lidostas un jau pēc apmēram 50 minūtēm būtu Tallinā, pasažieriem nācās bez informācijas par notikušo stundām ilgi gaidīt lidostā, un rezultātā uz Igaunijas galvaspilsētu doties ar autobusu. 

Ceļotājs, kurš trešdien bija plānojis ar lidmašīnu doties no Rīgas uz Tallinu, Igaunijas medijam «Postimees» atklāja savu skaudro pieredzi.

«Kā no Rīgas līdz Tallinai nokļūt desmit stundās un gandrīz līdz nāvei pārgurt? Vispirms nepieciešams pagaidīt pāris stundas Rīgas lidostā lidmašīnu. Lidmašīnām uz Tallinu bija norādīti vārti B4, kur arī devos. Aizgāju līdz vārtiem, tur uz ekrāna bija rakstīts «Oslo 18.10». Oslo nemainījās uz Tallinu, un laiks jau bija ap 18.00. Nekas netika ziņots ne skaļruņos, ne arī tablo,» stāsta ceļotājs.

Viņš piegājis pie «airBaltic» darbiniekiem un jautājis, kas notiek. «Lidsabiedrības darbinieki teica, ka lidmašīna uz Tallina izlido no B4 vārtiem, taču stundu vēlāk, jo lidmašīna kavējas. Labi, ka visi -aptuveni 50 cilvēku, sēdēja un gaidīja līdz plkst. 19.00. Un tad atkal - nekādas informācijas, kamēr paši nejautājām, kas notiek. Pienāca satraucies cilvēks no «airBaltic», kurš pateica, ka reiss ir atcelts pilnībā, taču mūs kaut kā nogādās Tallinā, jo reiss 21.00 jau ir pilns,» atminas ceļotājs.

Pasažieri devušies uz otru lidostas galu uz «airBaltic» apkalpošanas punktu - pulkstenis rādījis 19.15, taču viņiem teikts, ka uz Tallinu viņus nogādās autobuss, kas lidostā būs ap deviņiem.

«Labi, saprotu, ka «airBaltic» nav tik ātri iespējams atrast lidmašīnu, kas varētu aizstāt reisu, bet līdz autobusam bija jāgaida divas stundas! Mēs, naivie, domājām, ka uz Tallinu dosimies ētrā autobusā, līdzīgi kā «Lux Express». Bet kur nu! Neticēju savām acīm, kad ieraudzīju autobusu, kuru Igaunijā neviena firma neizmanto. Vecs ar netīriem sēdekļiem. Par «Wifi» vispār klusēju. Pēc pusstundas vajadzēja uz tualeti. Autobusa vadītājs brauca cauri visai Rīgai. Mēģināju atvērt tualetes durvis, taču tās bija slēgtas. Jautāju vadītājam, ko man darīt. Viņš iegriezās kādā benzīntankā, kurā nebija tualetes. Man norādīja uz krūmiem,» stāsta ceļotājs.

Ceļotājs stāsta, ka vienīgā pieklājīgā pietura bija Iklā. «Autobusā tualete tā arī palika slēgta. Ceļš no Rīgas uz Tallinu beidzās plkst. divos naktī,» saka ceļotājs.

Komentāri (69)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu