Pētnieki skaidro, kāpēc dažus cilvēkus uzbudina miroņi un guloši cilvēki (49)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Dani van Riet, CC BY-NC-ND 2.0

Lielbritānijas pētnieki atklājuši pārsteidzošu saistību starp «dusošās skaistules kompleksu» jeb somnofiliju un erotisko tieksmi uz miroņiem, proti, nekrofiliju.

Journal of Sexual Aggression

«Dusošās skaistules komplekss» ir parafilija, kas cilvēkam liek just seksuālu tieksmi pret guļošiem vai bezsamaņā esošiem cilvēkiem. Kā jau liecina šī kompleksa nosaukuma izcelsme, tas bieži ir pieminēts un apspēlēts pasaules literatūrā.

Lai arī pētnieki uzskata, ka nav daudz pierādījumu tam, ka somnofili vēlāk var pārtapt par nekrofiliem, tomēr starp divām atsevišķām parafilijām var pastāvēt zināma saikne, tādējādi iespēja, ka viena parafilija var pārvērsties otrā, nav izslēgta.

Pētījumā aprakstīts gadījums, kad kāds cilvēks, kurš bērnībā bija piedzīvojis vardarbību no pieaugušu vīriešu puses, pusaudža gados vairs nespēja nodibināt normālus seksuālos sakarus.

Rezultātā viņu sāka seksuāli interesēt guļoši cilvēki, jo tie nevarēja viņu atraidīt, kā arī bija viegli atrodami un pieejami. Kad viņš bija pieaudzis, no bailēm, ka viņu varētu pamest, viņš nosmacēja savu partneri. Vēlāk šis cilvēks nogalināja vēl citus cilvēkus un sāka izrādīt nekrofiliskas tieksmes.

Pētnieki skaidro, ka šis gadījums pierāda, ka parafilijas var attīstīties vai mainīties dzīves laikā, un to visbiežāk izraisa apspiesta seksualitāte un psiholoģiskās traumas.

Abos minēto parafiliju gadījumos lielu lomu spēlē upuru vieglā pieejamība un to nespēja pretoties. Tomēr upuri, kas ir tikai aizmiguši, var pamosties un pieķert izvirtuli, tāpēc somnofili var apsvērt iespēju pievērsties daudz mazkustīgākiem objektiem, piemēram, miroņiem.

Komentāri (49)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu