Zviedrijā atbrīvots ar sprāgstvielām lidostā aizturētais vīrietis (40)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Gēteborgas lidostā ar sprāgstvielām aizturētais vīrietis piektdien atbrīvots, paziņojušas Zviedrijas varasiestādes.

«Veikta aizdomīgo vielu analīze (..) un vīrietis vairs netiek turēts aizdomās par noziegumu,» paziņoja prokuratūra, nekonkretizējot, kas pie šī vīrieša tika atrasts.

Vīrietis tika aizturēts uz aizdomu pamata par «centieniem radīt postījumus sabiedriskā vietā», pavēstīja prokuratūra.

Vīrietis, kas ir vecumā no 20 līdz 30 gadiem, ceturtdien mēģināja iziet drošības kontroli Landveteras lidostā, kas atrodas Zviedrijas otrajā lielākajā pilsētā Gēteborgā, bet pārbaudē tika atklāts «kaut kas sprāgstošs», iepriekš paziņoja policijas preses pārstāvis.

Ko tieši vīrietis mēģināja ienest lidmašīnā, policija neatklāja, bet zināms, ka viņš plānojis lidot uz citu Eiropas Savienības (ES) valsti.

Zviedrijas laikraksts «Aftonbladet» iepriekš ziņoja, ka pie viņa atrasts acetona peroksīds. Šī viela izmantota spridzekļos vairākos teroraktos Eiropā, tostarp Mančestrā, Briselē un Parīzē.

Varasiestādes neatklāja aizturētā identitāti, bet Zviedrijas laikraksts «Goteborgs-Posten» ziņo, ka viņš ir Vācijas pilsonis.

Komentāri (40)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu