Mūsdienu Robinsons Krūzo: no Zviedrijas salas izglābj krievu jūrnieku (30)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: kadrs no video

Izglābts krievu jūrnieks, kurš pēc laivas avārijas nonāca uz nomaļās Harstenas salas Zviedrijā, vēsta zviedru laikraksts «Aftonbladet». Uz miniatūrās saliņas, kur viņu atrada, no sūnām bija izlikts uzraksts «help» jeb «palīgā».

Vīrietis viens pats laivā devās no Stokholmas uz Spāniju, taču viņa laiva pa ceļam avarēja. Jūrnieks savu ceļu uzsāka pirmdien, bet trešdien, jūrā plosoties spēcīgiem vējiem, tika zaudēts signāls no vīrieša vadītās laivas. Viņa tuvinieki vērsās pie glābšanas dienesta, un drīz tika uzsākta meklēšana.

Meklēšanā tika iesaistītas gan laivas, gan arī krasta apsardzes helikopters. Trešdien pazudušo vīrieti tā arī neizdevās atrast, un glābēji bija drūmā noskaņojumā. «Mums nebija lielu cerību,» norādīja glābšanas dienesta pārstāvis Kristers Haglunds.

Piektdienas rītā uz austrumiem no Harstenas tika atrastas mantas no laivas - spilvens un dažādas saimniecības lietas. 

Visbeidzot jūrnieks tika atrasts, vicinot gaisā sarkanu glābšanas vesti. Viņu izglāba ar helikoptera palīdzību. 

Par spīti pārciestajam, Krievijas pilsonis bija labā noskaņojumā. «Bijām pārsteigti, ka viss beidzās tik labi. Tas ir kā mūsdienu Robinsona Krūzo stāsts,» sacīja Haglunds.

Vīrieti ar helikopteru nogādāja slimnīcā Linšēpingā.

Komentāri (30)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu