Prezidents jaunajā Saeimā centīsies gūt atbalstu iniciatīvai par nepilsoņu bērniem (7)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Iniciatīva par nepilsoņu bērniem būs viens no likumprojektiem, kas tiks iesniegts vēlreiz, šoreiz jau jaunajai Saeimai, pēc tikšanās ar Ministru prezidentu Māri Kučinski (ZZS) sacīja Valsts prezidents Raimonds Vējonis.

Valsts prezidents norādīja, ka iniciatīvu iesniegs atkārtoti, ar cerību, ka jaunā Saeima šajā jautājumā domās citādāk. Vējonis uzsvēra, ka ir jāpieliek punkts šim jautājumam.

Komentējot šīs Saeimas darbu, Vējonis jau iepriekš paudis vilšanos, ka netika atbalstīta viņa iniciatīva par automātisku pilsonības piešķiršanu Latvijā dzimušiem nepilsoņu bērniem.

"Turpināt to, ka valstī ir šāda nepilsoņu institūcija, nav pareizi, un kādā brīdī tam ir jāpieliek punkts. Bērniem, kas piedzimst Latvijā, jākļūst par Latvijas pilsoņiem. Ja vecāki tomēr vēlētos attiekties no Latvijas pilsonības, tad, lai viņi raksta iesniegumu un izvēlas to valsti, kuras pilsonību viņi tiesām vēlas," norādīja Vējonis.

Valsts prezidents neizslēdza, ka atkārtoti iesniegs arī kādas citas iniciatīvas, kā piemēru minot iniciatīvu par Saeimas kārtības rulli. Šī iniciatīva rosina trešajā, galīgajā lasījuma likumprojektam neiesniegt pēc būtības jaunus, ar likumprojektu nesaistītus priekšlikumus. Prezidents arī rosina priekšlikumus likumprojektiem pamatot rakstveidā, kā arī par katru likumprojektu sagatavot skaidrojošu ziņojumu.

Saeima pērn septembrī noraidīja Vējoņa iesniegto likumprojektu par nepilsoņa statusa piešķiršanas izbeigšanu bērniem.

Iniciatīva paredzēja vairs nepiešķirt nepilsoņu statusu bērniem, kuri dzimuši Latvijā pēc 2018.gada 1.jūnija. Likumprojekta anotācijā bija norādīts, ka tā pieņemšana veicinās saliedētas un uz Latvijas tautas kopīgajām vērtībām balstītas Latvijas sabiedrības turpmāku attīstību.

Komentāri (7)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu