Kazakevičs: zaudējums pret Nīderlandes U-21 futbolistiem ir likumsakarīgs

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Leta Video

Latvijas U-21 futbola izlases zaudējums Eiropas čempionāta kvalifikācijas mačā pret Nīderlandes vienaudžiem ir likumsakarīgs, taču puišiem nav ko pārmest, norādīja komandas galvenais treneris Dainis Kazakevičs.

Latvijas jaunie futbolisti piektdien "Skonto" stadionā zaudēja spēcīgajiem pretiniekiem ar 0:3, pēdējos divus vārtus ielaižot pašā mača izskaņā.

"Gaidījām, ka šī būs grūta spēle, jo Nīderlandes izlase, salīdzinot ar pārējām grupas komandām, mums ir ļoti neparocīgs pretinieks. Tā ir ātra un tehniska komanda, kā arī ļoti daudz apspēlē situācijās viens pret vienu. To jutām jau pirmajā spēlē, kad tās ievadā pretinieki mūs apspēlēja un netikām viņiem līdzi," pēc spēles teica Kazakevičs.

"Skaidrs, ka spēlē rezultāts ir likumsakarīgs, jo pretiniekiem vārtu gūšanas iespēju bija daudz. No otras puses, man puišiem nav ko pārmest. Šādā spēlē viņiem nebija viegli tikt līdzi pretiniekiem, bet puiši centās gan pašatdeves, gan taktikas ziņā. Rezultāts ilgi bija 0:1, kas mums pavēra iespējas izveidot pretuzbrukumus un gūt vārtus," pauda Kazakevičs. "Bija divi trīs vārtu gūšanas momenti - to pret šādiem pretiniekiem nekad nav daudz. Nīderlandes otrie gūtie vārti gan noņēma jebkādus jautājumus par uzvarētāju šajā spēlē."

Latvijas valstsvienības galvenais treneris sacīja, ka, rezultātam ilgu laiku esot 0:1, komandai nebija doma to noturēt un būt apmierinātai.

"Uz maiņām izlaidām trīs uzbrucējus - gribējām gūt vārtus. Skaidrs, ka kaut kur arī riskējām, bet manā skatījumā nav milzīgas starpības 0:1 vai 0:3. Tabulā par to tik un tā punktus nepiešķir. Man gribas, lai puiši ir orientēti uz uzvaras gūšanu katrā spēlē. Varbūt citreiz mums pietrūks kvalitātes, bet tas ir uzlabojams, ja izmantosim iespējas," izteicās Kazakevičs. "Mačā pret Nīderlandi bija problēmas aizsardzības darbībās, jo netikām līdzi pretiniekiem. Tomēr jāatzīst, ka viņiem ir ļoti laba līmeņa izlase. Futbolisti ir meistarīgāki par mūsu puišiem."

Kazakevičs vēlreiz uzsvēra, ka viņam nav kauna par viņa parādītās komandas sniegumu. "Spēlējām, kā ļāva pretinieks - tas bija motivēts un organizēts."

Latvijas izlasei šī bija pirmspēdējā spēle šajā kvalifikācijas ciklā, kas noslēgsies nākamajā otrdienā viesos pret Andoru. Kazakeviča vadītā izlase vairs nepretendē iegūt ceļazīmi uz finālturnīru, taču noslēdzošā cīņa būs svarīga, lai nepaliktu pēdējā vietā apakšgrupā.

"Arī Andoras spēle būs ļoti grūta. Tas būs ne mazāks pārbaudījums kā pret lielajām komandām. Šis cikls bija lielisks pārbaudījums daudziem futbolistiem. Katra spēle pret šādiem pretiniekiem dod spēlētājiem iespēju augt," uzskata Kazakevičs. "Ja nebūs pozitīva rezultāta Andorā, šo ciklu pozitīvi nevarēs vērtēt. Jāskatās reāli, mači pret Andoru ir vienīgie, kuros mums ir pienākums uzvarēt, jo pārējām komandām mēs neesam līdzvērtīgi pretinieki."

Atlases cikla grupas kopvērtējumā līderpozīcijā ar 23 punktiem deviņās spēlēs atrodas Anglija, bet otrā ar 17 punktiem ir Ukraina, kamēr Nīderlande sakrājusi 15 punktus. 14 punkti ir Skotijas kontā, trīs punkti ir Latvijai, bet pēdējā ar diviem punktiem ir Andora.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu