Pasečņika pārstāvētā "Herbalife" atbrīvo galveno treneri Maldonado

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA/LETA

Latviešu centra spēlētāja Anžeja Pasečņika pārstāvētā Spānijas basketbola komanda Grankanārijas "Herbalife" no galvenā trenera amata atbrīvojusi Salvu Maldonado, vēsta klubs.

Pašlaik 59 gadus vecais katalāņu speciālists pie "Herbalife" stūres stājās jūnijā, bet pirms tam viņš divas sezonas vadīja citu Spānijas augstākās līgas (ACB) komandu Madrides "Movistar Estudiantes".

Kopumā karjeras laikā viņš vairāk nekā 23 darba gados vadījis septiņas ACB komandas, tajā skaitā no 2005. līdz 2009.gadam stūrēdams Grankanārijas vienību. Viņa vadībā spēlējušas arī Badalonas, Fuenlavradas, Vitorijas, Manresas un Seviljas komandas.

1996.gadā viņš aizveda Manresas basketbolistus līdz triumfam Karaļa kausa izcīņā, tajā pat gadā tiekot atzīts par Spānijas gada treneri.

Maldonado ACB aizvadījis vairāk nekā 600 spēļu, iepriekšējā sezonā pārsniedzot 300 uzvaru skaitu, kas izdevies tikai sešiem treneriem. Šosezon viņš galvenā trenera amatā piedzīvoja debiju ULEB Eirolīgā.

Par "Herbalife" galvenā trenera vietas izpildītāju kļuvis Viktors Garsija, kurš strādāja par Maldonado asistenu.

"Herbalife" ULEB Eirolīgā ar trim uzvarām desmit spēlēs ieņem 13.vietu, bet ACB Grankanārijas klubs ar tādu pašu bilanci ir 14.pozīcijā.

Pasečņiks šajā sezonā Eirolīgā desmit spēlēs vidēji guvis 8,9 punktus un izcīnījis 3,7 atlēkušās bumbas, bet ACB viņam desmit cīņās ir caurmērā 6,6 punkti un 3,3 bumbas zem groziem.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu