Palielinās šoferu skaits, kas aizbēg no notikuma vietas

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Ilustratīvs attēls
Ilustratīvs attēls Foto: pexels.com

Pēdējo piecu gadu laikā gandrīz par trešdaļu palielinājies to autovadītāju skaits, kuri pamet notikuma vietu pēc ceļu satiksmes negadījuma izraisīšanas. Arvien biežāk šādus šoferus izdodas vēlāk arī atrast, vēsta LNT raidījums 900 sekundes

Pēdējo piecu dienu laikā vien Rīgas reģionā 30 autovadītāji izraisījuši ceļu satiksmes negadījumu un pametuši notikuma vietu, bet 2018. gadā tādu bija 3000. Taču pirms pieciem gadiem šis skaits bija gandrīz par 30% mazāks. Daļa šoferu pamet notikuma vietu, jo atrodas apreibinošo vielu iespaidā, skaidro policijā, taču lielākā daļa vienkārši uzskata, ka otrais autovadītājs nemaz nav jāinformē.

"Iesaistītie šos bojājumus novērtē kā maznozīmīgus, līdz ar to uzskata, ka tas nav negadījums, tamdēļ aizbrauc projām. Kaut gan tas nav jautājums, kas jāvērtē pašiem autovadītājiem. Ja bijusi sadursme – divi varianti: vai nu sastādīts saskaņotais paziņojums, ja visi nosacījumi atļauj, vai nu jāpaziņo policijai," stāsta VP RRP Satiksmes administratīvo pārkāpumu izskatīšanas biroja priekšnieks Juris Jančevskis.

Sodi par šādu pārkāpumu ir ļoti bargi.  Ja autovadītājs ir atstājis notikuma vietu, paredzēts sods no 70 līdz 700 eiro vai tiesību atņemšana no 3 mēnešiem līdz 2 gadiem. Sekas bieži vien ir smagākas nekā pats nodarījums.

Vēl par ko noteikti jāatceras: ceļu satiksmes negadījums skaitās arī tad, ja autovadītājs radījis bojājumus ne tikai citam auto, bet arī žogam, kokam, ceļazīmei vai stabam autostāvvietā. Jo arī šādā veidā tiek radīti zaudējumi.

Tikmēr liels procents šādu vadītāju policijai izdodas arī atrast. Piemēram, Rīgas reģionā pērn no 3000 šādu šoferu izdevās sameklēt gandrīz 2000. Tā ir vairāk nekā puse. 

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu