Latvijas prezidents izsaka līdzjūtību Šrilankai (7)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Valsts prezidents Raimonds Vējonis izsaka līdzjūtību Šrilankas teroraktos bojāgājušo un cietušo tuviniekiem, liecina viņa ieraksts sociālajā tīklā "Twitter".

"Ar šausmām un bēdām uzzinu par sprādzieniem Šrilankā, kas prasījuši tik daudzu cilvēku dzīvības," teikts Vējoņa paziņojumā.

Līdzjūtību sociālajā tīklā "Twitter" paudis arī ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs (JV), piebilstot, ka viņš nosoda naida un vardarbības aktus.

"Šokējošas ziņas par teroraktu Šrilankas baznīcās un viesnīcās! Es nosodu šo naidu un vardarbību. Izsaku līdzjūtību visiem bojāgājušajiem un ātru izveseļošanos cietušajiem," raksta Rinkevičs.

Kā ziņots, Šrilankā svētdien notikuši sprādzieni vairākās katoļu baznīcās un viesnīcās, kuros gājuši bojā 202 un ievainoti vairāk nekā 500 cilvēku, paziņojusi policija un mediķi.

Ārlietu ministrijā līdz šim nav saņemta informācija, ka Šrilankas teroraktos būtu cietuši Latvijas valstspiederīgie, informē Ārlietu ministrijas preses sekretārs Jānis Beķeris.

Ministrija aicina valstspiederīgos, kuri atrodas Šrilankā, paziņot tuviniekiem par sevi.

Eksplozijas gandrīz vienlaikus notikušas trīs baznīcās, kad tur norisinājās Lieldienu dievkalpojumi, un trīs viesnīcās.

» Šrilankā nogrand sprādzieni baznīcās un viesnīcās. 202 bojāgājušie, ievainoto vairāk nekā 500

Ir aizdomas, ka vismaz divās baznīcās sprādzienus sarīkojuši teroristi pašnāvnieki, žurnālistiem sacījis kāds drošības struktūru pārstāvis, kas vēlējies palikt anonīms.

Pēc mediķu neoficiāli teiktā, starp bojāgājušajiem ir ASV, Lielbritānijas un Nīderlandes pilsoņi, bet starp ievainotajiem - Lielbritānijas un Japānas pilsoņi. Portugāles ziņu aģentūra LUSA vēsta, ka bojāgājušo vidū ir Portugāles pilsonis.

Saistībā ar teroraktiem aizturēti vairāki cilvēki, paziņojušas amatpersonas.

Šrilankas premjerministrs Ranils Vikremesinghe uzaicinājis uz tikšanos sauszemes karaspēka, jūras spēku un gaisa spēku komandierus, lai apspriestu situāciju.

Ierakstā tviterī premjers nodēvējis teroraktus par gļēvulīgu uzbrukumu, kā arī aicinājis valsts iedzīvotājus saglabāt mieru un neizplatīt neapstiprinātus pieņēmumus par iespējamajiem teroraktu vaininiekiem.

Teroraktus Šrilankā nosodījušas daudzas valstis un starptautiskās organizācijas. Arī Romas katoļu pāvests Francisks savā tradicionālajā Lieldienu uzrunā "Urbi et orbi" ("Pilsētai un pasaulei") Romas Sv. Pētera laukumā pauda sāpes un skumjas par notikušo.

Lai atvieglotu drošības spēku operācijas, Šrilankas valdība visā valstī noteikusi komandantstundu, kas būs spēkā līdz turpmākajam rīkojumam. Valdība arī nolēmus uz laiku bloķēt sociālos medijus, paziņojot, ka tas esot nepieciešams, lai nepieļautu nepatiesas informācijas izplatīšanos.

Ja kādam ir nepieciešama konsulārā palīdzība, Ārlietu ministrija aicina zvanīt uz Konsulārā departamenta tālruni ārkārtas situācijām Rīgā +371 26 33 77 11. Iespējams arī rakstīt e-pastu uz adresi "palidziba@mfa.gov.lv".

Komentāri (7)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu