Vācijā atrod Otrā pasaules kara bumbu. Evakuē vairāk nekā divus tūkstošus cilvēku (1)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Otrā pasaules kara laika ASV aviācijas bumba. Ilustratīvs attēls
Otrā pasaules kara laika ASV aviācijas bumba. Ilustratīvs attēls Foto: Reuters/SKANPIK

Trešdien, 24. aprīlī, 250 kilogramus smaga Otrā pasaules kara bumba nodarīja postījumus kādā Vācijas pilsētā, kad tā eksplodēja kontrolētos apstākļos, vēsta BBC.

Otrā pasaules kara bumbu atrada pilsētā Vācijas dienvidos, Rēgensburgā celtniecības laikā. Kā stāsta eksperti, lādiņu nedrīkstēja transportēt vai kā citādi pārvietot, jo bumba varējusi radīt nopietnus draudus.

Tādēļ darbinieki nolēma evakuēt aptuveni 4 500 cilvēku pusotra kilometra rādiusā, lai to varētu droši neitralizēt.

Reģionālais laikraksts "Mittelbayerische Zeitung" ziņo, ka atrastā Rēgensburgas bumba bija aprīkota ar īpaši sarežģītu detonatoru.

Eksplozija notika īsi pirms plkst. 5 no rīta pēc vietājā laika un tā bija dzirdama vairāku kilometru attālumā. Mediji ziņo, ka sprādziena operācija tika veikta ļoti uzmanīgi, taču netālu esošās mājas trieciena dēļ tomēr tika bojātas un dažām arī ir izbiruši logi.

Pēc bumbas eksplozijas policija sāka teritorijas drošības pārbaudi, lai iedzīvotāji varētu droši atgriezties savās mājās.

Spridzeklis pagaidām nav identificēts, taču, kā liecina vēsturiskie fakti, šajā apgabalā atrastās Otrās pasaules kara bumbas nav retums, jo tieši šajā apgabalā gan Lielbritānija, gan arī ASV militārie spēki nometa simtiem bumbu, no kurām daudzas nemaz neuzsprāga.

Šogad janvārī šajā pašā pilsētā tika atklāta ASV izgatavota bumba, kas tika likvidēta īpaši sarežģītas operācijas laikā, kuras rezultātā tika evakuēti vairāk nekā 2000 cilvēku.

Tāpat arī līdzīga bumba tika atklāta 2017. gada jūnijā netālu no Vācijas cietuma. Tur tika evakuēti vairāk nekā 100 ieslodzītie un 1500 iedzīvotāji no mājām, kas atradās netālu no cietuma.

Portāls "Apollo" jau vēstīja, ka Vācijas speciālisti svētdien, 14. aprīlī, Frankfurtē kontrolētā zemūdens sprādzienā sekmīgi iznīcinājuši Mainas upē atrastu Otrā pasaules kara laika ASV aviācijas bumbu.

» Frankfurtē evakuē pilsētas centru, lai uzspridzinātu upē atrastu aviācijas bumbu

Foto: Otrā pasaules kara laika ASV aviācijas bumba.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu