Skandāls ap Eirovīzijas uzvarētājdziesmu: vai Nīderlandes uzvara var tikt anulēta? (16)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Thomas Hanses

18. maija vakarā Telavivā noslēdzās 64. starptautiskais Eirovīzijas dziesmu konkurss, kurā uzvaras laurus plūca Nīderlandes pārstāvis Dankans Lorenss. Nākamajā dienā tapa zināms, ka viņš varētu būt pārkāpis vienu no konkursa galvenajiem nosacījumiem, tādēļ viņa uzvara varētu tikt anulēta.

Kā atklāja Eirovīzijas skatītāji, mākslinieks ir pārkāpis galveno konkursa nosacījumu un piedalījies tajā ar vecu dziesmu. Sociālo tīklu lietotāji sāka dalīties ar video ierakstu, kurā Lorenss izpilda savu uzvarētājdziesmu "Arcade", video uzņemts 2017. gada 9. jūnijā.

Kā nosaka Eirovīzijas noteikumi, konkursā drīkst piedalīties tikai ar tām kompozīcijām, kuras nav iepriekš bijušas iekļautas dalībnieku repertuāros un nav publiski izpildītas. Ja šie noteikumi tiek pārkāpti, dalībnieka dalība Eirovīzijā var tikt anulēta.

Eiropas Raidorganizāciju apvienība (ERA) gan savā publiskajā paziņojumā medijiem pēc apsūdzībām uzsvēra, ka 2017. gadā publiskotais video, kurā Lorenss izpilda "Arcade", nav devis viņam nekādas priekšrocības, tādēļ viņam tika dota atļauta piedalīties konkursā.

“ERA zināja, ka Dankana Lorensa, Nīderlandes pārstāvja dziesma bija publicēta vietnē “Youtube” jau 2017. gadā. ERA vēlas paskaidrot, ka tas nebija oficiāls dziesmas videoklips vai pieteikums un līdz šim skandālam to bija noskatījušies vien pāris simti cilvēku,” teikts apvienības paziņojumā.

Ar šo ERA lika saprast, ka Eirovīzijas balsojuma rezultāti joprojām ir spēkā un Nīderlande saglabā uzvaru konkursā.

Komentāri (16)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu