Stājas spēkā izmaiņas kafijas un bezalkoholisko dzērienu tirdzniecībā (2)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls
Ilustratīvs attēls Foto: www.pexels.com

No šodienas stājas spēkā būtiskas izmaiņas saistībā ar kafijas, bezalkoholisko dzērienu un elektronisko šķidrumu realizācijas nosacījumiem Latvijā, informēja Valsts ieņēmumu dienests (VID).

Šīs izmaiņas attiecas uz visiem komersantiem, kuri tirgo minētos produktus - neatkarīgi, vai tā ir vairumtirdzniecība vai mazumtirdzniecība.

No 1. jūnija kafiju, bezalkoholiskos dzērienus un elektroniskos šķidrumus jebkurš komersants var tirgot tikai tad, ja tie būs iegādāti no apstiprināta noliktavas turētāja vai arī, ja minētās akcīzes preces tirgotājs pats būs ievedis no citas Eiropas Savienības (ES) dalībvalsts vai importējis.

Tas nozīmē, ka, piemēram, kafijas mazumtirgotājs varēs realizēt kafiju, kas iegādāta no apstiprināta noliktavas turētāja, vai ko mazumtirgotājs pats būs ievedis no citas dalībvalsts vai importējis.

Tos komersantus, kuri jau veic vai arī tikai vēl plāno veikt kafijas, bezalkoholisko dzērienu vai elektronisko šķidrumu realizāciju vairumtirdzniecībā, VID aicina izvērtēt iespēju saņemt speciālo atļauju (licenci) apstiprināta noliktavas turētāja darbībai. Informācija par speciālās atļaujas (licences) apstiprināta noliktavas turētāja darbībai saņemšanu pieejama VID tīmekļa vietnes sadaļā "Nodokļi/Akcīzes nodoklis/Licences un atļaujas".

Papildus VID uzsver, ka no 1. jūnija apstiprināts noliktavas turētājs kafiju, bezalkoholiskos dzērienus un elektroniskos šķidrumus varēs pārvietot atliktā akcīzes nodokļa maksāšanas režīmā tikai gadījumā, ja tie būs viņa īpašumā.

Ja līdz šim apstiprināts noliktavas turētājs saskaņā ar līgumu minētās akcīzes preces varēja uzglabāt un pārvietot arī tad, ja tās pieder citai personai, tad no šodienas apstiprināti noliktavas turētāji minētās akcīzes preces varēs saņemt/ievest, uzglabāt un nodot patēriņam Latvijā tāpat kā līdz šim, taču nevarēs citas personas uzdevumā tās pārvietot atliktā nodokļa maksāšanas režīmā, tas ir, izvest uz citu ES dalībvalsti vai uz trešajām valstīm, vai pārvietot uz citu akcīzes preču noliktavu Latvijā.

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu