Slovāku milzis Hara kļūs par Stenlija kausa izcīņas rekordistu

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Zdeno Hara.
Zdeno Hara. Foto: AP/Scanpix

Nacionālās hokeja līgas (NHL) komandas Bostonas "Bruins" kapteinis šonakt kļūs par Stenlija kausa izcīņas rekordistu izšķirošo spēļu (septīto) skaita ziņā, vēsta NHL mājaslapa. 

42 gadus vecais Hara savas karjeras laikā ir aizvadījis 13 izšķirošās Stenlija kausa izcīņas spēles. Pa 13 spēlēm ir arī leģendārajam vārtsargam Patrikam Ruā, kā arī aizsargam Skotam Stīvensam. 

Šonakt "Bruins" vienība aizvadīs izšķirošo spēli pret Sentluisas "Blues" komandu cīņā par Stenlija kausu. Haram tā būs 14. septītā spēle savā karjerā.

Līdz šim viņa bilance šajās spēlēs ir sešas uzvaras un septiņi zaudējumi. 

Slovāku hokeja leģenda Bostonas komandu pārstāv kopš 2006. gada, kad kā brīvais aģents pievienojās "Bruins." 2011. gadā Haram reiz jau izdevās izcīnīt Stenlija kausu, vai komandai tas būs pa spēkam atkal?

Šī būs pirmā reize kopš 2011. gada, kad Stenlija kausa čempions tiks noskaidrots izšķirošajā - septītajā - spēlē. Zīmīgi, ka tolaik trofeju ieguva tieši "Bruins", kas tai bija līdz šim pēdējais triumfs šajā turnīrā.

"Bruins" ir seškārtēja NHL čempione, iepriekšējo reizi Stenlija kausā uzvarot pirms astoņiem gadiem. Savukārt "Blues" Stenlija kausa finālā atgriezusies pēc 49 gadu pārtraukuma un tīko pēc savas pirmās trofejas.

"Blues" ir vienīgā komanda no pirmās līgas paplašināšanās 1967.gadā, kas nav tikusi pie Stenlija kausa. Savās pirmajās trīs finālsērijās "Blues" zaudēja visās 12 spēlēs.

Pērn Stenlija kausā triumfēja Vašingtonas "Capitals", kas finālsērijā ar 4-1 pārspēja debitanti Vegasas "Golden Knights", pirmo reizi vēsturē kļūstot par NHL čempioni.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu