Foto: VUGD mācību ietvaros imitējis atpūtas kuģa sadursmi ar kuteri

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: VUGD mācības uz ūdens
Foto: VUGD mācības uz ūdens Foto: Jānis Škapars/TVNET

Trešdien, 26. jūnijā, plkst. 9 Rīgā, Daugavā pie Zaķusalas, notika Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) praktiskās mācības uz ūdens, informēja VUGD pārstāve Inta Palkavniece.

Praktiskajās mācībās tika inscenēta situācija, kad atpūtas kuģis ir sadūries ar kuteri, kā rezultātā vairāki cilvēki, kas atradās uz abiem peldlīdzekļiem, ir it kā cietuši un pārkrituši pār bortu.

Foto: VUGD mācības uz ūdens

Iedomātajā situācijā kuģa un kutera korpusos radušās sūces un abi peldlīdzekļi dreifēja Daugavas akvatorijā. Uz avārijas vietu tika izsaukti glābēji, kuri veica cilvēku glābšanu un sniedza pirmo palīdzību izglābtajiem.

Šo praktisko mācību mērķis būs pārbaudīt glābēju iemaņas, kā arī trenēt veikt un vadīt glābšanas darbus ūdens akvatorijā.

VUGD atvainojas iedzīvotājiem par operatīvā transporta pārvietošanās radītajiem apgrūtinājumiem un iespējamo uztraukumu.

Maija izskaņā VUGD izspēlētajam scenārijam līdzīga avārija notika Ungārijas galvaspilsētā Budapeštā, kur kuģu avārijā dzīvību zaudēja 26 tūristi no Dienvidkorejas un divi ungāru apkalpes locekļi, turklāt vēl četru bojāgājušo cilvēku mirstīgās atliekas nav atrastas.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu