NHL ir atgriezies! Ko jaunā sezona sola latviešu hokejistiem

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: AP/LETA

Nacionālā Hokeja līga (NHL) jauno sezonu atklās jau naktī uz ceturtdienu. Paredzams, ka šogad NHL komandu sastāvos laukumā dosies arī 4 latviešu hokejisti - Zemgus Girgensons, Elvis Merzļikins, Teodors Bļugers un Rūdolfs Balcers.

Mazākā pieredze no latviešiem, kuriem paredzēta vieta NHL sastāvos, ir tieši vārtu vīram Merzļikinam. Lai gan spēlētājs jau aizvadīja vairākas pārbaudes spēles, pirmais mačs, ko izdosies aizvadīt regulārajā sezonā, būs Merzļikina oficiālā debija NHL.

Šobrīd vēl ir iespējams tikai spekulēt par latvieša lomu komandā, bet, līdz šim novērotais ārzemju medijos, liek domāt, ka sezonas sākumā nāksies samierināties ar otrā vārtsarga lomu.

Labā ziņa ir tāda, ka latviešu vārtsargs vairākkārt ir saņēmis uzslavas no "Blue Jackets" treneru štāba.

"Es labāk savā komandā  gribu puisi, kurš mazliet jāpierunā neskriet sienā, nevis tādu puisi, kurš jāpiespiež pie sienas. Situācija ar Elvi ir ļoti laba," intervijā norādīja komandas galvenais treneris.

Merzļikina galvenais konkurents par vietu "Blue Jackets" vārtos būs Joonas Korpisalo, bet atslābt neļaus arī cits somu spēlētājs - jaunais talants Veini Vehvilainens.

"Blue Jackets" jauno sezonu uzsāks naktī uz sestdienu, kad Kolumbusā viesosies Toronto "Maple leafs".

Foto: AP/Scanpix

Otavas "Senators" rindās veiksmīgu sniegumu pārbaudes spēlēs rādīja malējais uzbrucējs Rūdolfs Balcers. Vienā no spēlēm latviešu uzbrucējs izcēlās ar augstu rezultativitāti, gūstot vārtus un asistējot komandas biedram.

Diemžēl, veiksmīgi iesākto pirmssezonu pārtrauca nelaikā gūta trauma, kas liegs latviešu spēlētājam laukumā atgriezties līdz oktobra beigām. Lai gan Balcers ir viens no uzbrucējiem, kam "Senators" rindās bija paredzēta vārtu guvēja loma, nevar izslēgt iespējamību, ka latviešu spēlētājs pirms atgriešanās laukumā tiks nosūtīts uz AHL, lai atgūtu spēļu formu. 

NHL ir sevišķi nežēlīga līga, kur gūt traumu tieši pirms sezonas sākuma, jo ir vesela farmklubu līga (AHL), kur katrs spēlētājs gaida iespēju ieņemt vakanto pozīciju galvenā kluba sastāvā. 

Pēc traumas izārstēšanas Balcera galvenie konkurenti "Senators" būs Mikels Bodkers (7+28 aizvadītajā sezonā), Entonijs Duklērs (19+34) un Bredijs Tkačuks, kurš aizvadītajā sezonā, būdams tikai pirmgadnieks, sakrāja 45 rezultativitātes punktus (22+23).

"Senators" ar pirmo spēli atklās gan savu, gan pašas līgas jauno sezonu, izbraukumā tiekoties ar Toronto "Maple Leafs" hokejstiem.

Foto: AP/Scanpix

Teodors Bļugers aizvadītās sezonas otrajā pusē spēja nostiprināties Pitsburgas "Penguins" sastāvā un 28 spēlēs sakrāja desmit rezultativitātes punktus (6+4).

Bļugera galvenā loma laukumā nebūs gūt vārtus, bet gan rādīt stabilu sniegumu aizsardzībā, kā arī veiksmīgi strādāt komandas mazākumos.

Latviešu spēlētājs arī atklāja, ka šosezon ir izvēlējies citu pieeju treniņos, kas devusi rezultātus slidojuma uzlabošanā, par ko spēlētājs tika slavēts ārzemju medijos.

"Pirms tam tas bija spēks un jauda, arī kājām, taču es savā veidā nekontrolēju savu ķermeni un zaudēju daudz enerģijas," par izmaiņām treniņos stāsta Bļugers.

Paredzams, ka Bļugers varētu būt trešās vai ceturtās maiņas spēlētājs, jo pirmajos divos virknējumos priekšā būs tādi vīri kā Sidnijs Krosbijs un Jevgēņijs Malkins. Tajā pašā laikā, var droši prognozēt, ka latviešu uzbrucējs ieņems lielu lomu tieši pretinieku vairākuma neitralizēšanā.

Pitsburgas "Penguins" jauno sezonu sāks naktī uz piektdienu, kad mājās tiks uzņemti Bufalo "Sabres" hokejisti ar Zemgu Girgensonu sastāvā.

Foto: AP/Scanpix

Latviešu pieredzes bagātākais spēlētājs NHL ir Zemgus Girgensons, kurš "Sabres" rindās uzsāks jau septīto sezonu pasaules spēcīgākajā hokeja līgā.

Par latviešu uzbrucēju atzinīgi izteicies jaunais "Sabres" treneris Ralfs Krīgers, kas izcēla Girgensona augsto darba ētiku. 

"Viņš allaž strādā par 100% no treniņa sākuma līdz beigām. Tāpēc viņš mačos spēlē samērā stabili," NHL mājas lapā citēts Krīgers.

Girgensons tiek uzskatīts par ļoti labu enerģijas spēlētāju, kurš precīzi izpilda savus pienākumus aizsardzībā. Uzbrukumā latviešu spēlētājs nav izcēlies ar augstu rezultativitāti, jo pēdējās četras sezonas pēc kārtas nav izdevies savākt vairāk par 20 rezultativitātes punktiem.

Ir nepieciešams atzīmēt, ka "Sabres" Girgensona līgumu pagarināja tikai uz vienu sezonu. Tas nozīmē, ka uzbrucējam būs sevišķi augsta motivācija sevi pierādīt. Līdz ar to pilnībā nevajadzētu izslēgt iespēju, ka Girgensons izcelsies ar augstāku rezultativitāti nekā ierasts.

Paredzams, ka sezonas laikā Girgensons darbosies trešajā vai ceturtajā uzbrucēju maiņā un dosies laukumā mazākumā. 

Zemgus Girgensons
Zemgus Girgensons Foto: AP/LETA

Vērts pieminēt, ka jaunajā sezonā NHL debiju varētu piedzīvot uzbrucējs Rodrigo Ābols, kurš jauno sezonu sāks Floridas "Panthers" fārmklubā AHL čempionātā. 

NHL regulārajā sezonā tiek aizvadītas 82 divas spēles.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu