Rīgas "Dinamo", visticamāk, pārtrauks sadarbību arī ar Ulstremu

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Davids Ulstrēms
Davids Ulstrēms Foto: Raimonds Volonts, "Dinamo Rīga"

Rīgas "Dinamo" ir izlikusi 30 gadus veco uzbrucēju Dāvidu Ullstrēmu atteikumu draftā. Hokejists atteikumu draftā pavadīs 48 stundas, kuru laikā viņu var izvēlēties kāda cita KHL komanda, vēsta kluba mājas lapa.

Kluba valdes priekšsēdētājs Juris Savickis intervijā atklāja, ka jaunu vārtsargu iegāde nebūs pēdējā pārvērtība, ko piedzīvos "Dinamo" sastāvs. Šodien minētās pārmaiņas turpinās- atteikumu draftā ir ievietots uzbrucējs Dāvids Ulstrēms.

Nokļūšana atteikumu draftā nozīmē, ka spēlētāja līgumu nākamo 48 stundu laikā varēs pārņemt kāds cits klubs. Ja tas nenotiks, spēlētājs tiks nosūtīts uz "Dinamo" fārmklubu HK "Liepāja", pēc kā, visticamāk, sekos līguma laušana. 

Šajā nedēļā komandu jau pameta Ulstrēma tautietis Jākobs Berjlunds un vārtsargs Kristers Gudļevskis.

Ulstrēms iepriekšējā komandas izbraukumā nedevās slimības dēļ, bet pēdējā spēlē pret Omskas "Avangard" viņš bija iekļauts kluba sastāvā.

Zviedru uzbrucējs "Dinamo" rindās šosezon 11 spēlēs izcēlās ar pieciem punktiem (2+3), kā arī Ulstrēms bija viens no retajiem "Dinamo" hokejistiem ar neitrālu lietderības koeficientu.

Ulstrēmu 2008.gada Nacionālās hokeja līgas (NHL) draftā ar 102.numuru izvēlējās Ņujorkas "Islanders", bet pasaules spēcīgākajā līgā viņš kopumā aizvadījis 52 spēles, kuru laikā atzīmējies ar sešiem vārtiem un astoņām rezultatīvām piespēlēm. Šī gan viņam būs atgriešanās KHL, jo šajā līgā zviedrs spēlēja no 2013. līdz 2017.gadam, pēcāk atgriežoties dzimtenē.

KHL Ulstrēms spēlēja Jaroslavļas "Lokomotiv", Prāgas "Lev", Čerepovecas "Severstaļ", Novosibirskas "Sibirj" un Minskas "Dinamo" komandās, kopumā 169 spēlēs gūstot 45 vārtus un veicot 35 rezultatīvas piespēles.

Tāpat uzbrucējs pārstāvējis arī Zviedrijas augstākās līgas (SHL) komandu Jenšēpingas HV71. Viņš ir divkārtējs SHL čempions. 

Ulstrēms spēlējis arī Zviedrijas izlasē Eiropas hokeja tūres posmos, bet ar U-20 valstsvienību izcīnījis pasaules junioru čempionāta sudraba medaļu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu