"Satvēra aiz matiem un aplēja ar skābi." Krievu modele stāsta par dzīvi pēc 200 operācijām

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Eleonora Kondrjatuka.
Eleonora Kondrjatuka. Foto: Facebook

Krievu modele Eleonora Kondrjatuka pirms 20 gadiem piedzīvoja šausminošu uzbrukumu - sieviete atraidīja ietekmīgā kriminālās pasaules pārstāvja Rubena Grigorjana uzmanības apliecinājumus, par ko viņa aplieta ar skābi. Par dzīvi pēc pārdzīvotā uzbrukuma un 200 operācijām vēsta portāls "RT".

Kondrjatuka atklājusi, ka sākotnēji viņai ir bijis ļoti grūti raudzīties uz savu atspulgu - sieviete nav spējusi sadzīvot ar krasajām izmaiņām savā ārienē. Atbalstu tumšajā dzīves posmā modelei snieguši viņas tuvinieki un psihologi.

Eleonora ir uzsvērusi, ka arī pēc uzbrukuma viņas attieksme pret vīriešiem nav izmainījusies.

"Noziedzniekus ir jāatšķir nevis pēc dzimuma vai nacionālās piederība, bet gan pēc viņu nodarījumiem. Savā dzīvē esmu sastapusi arī īstus vīriešus," stāstījusi modele. Viņai ir īpaši siltas atmiņas par vīrieti, kurš viņu izglāba pāris minūtes pēc apliešanas ar skābi - viņš esot bijis skolotājs. Tāpat sieviete ar labu vārdu pieminējusi izmeklētāju, kurš atklājis viņas pāridarītāju un ķirurgu, kurš pēc briesmīgā incidenta veicis pirmo operāciju.

Pašlaik Eleonora vairs nedarbojas modeļu biznesā - viņa strādā par logopēdu un konsultē klientus, kuriem nepieciešama posttraumatiskā rehabilitācija.

"Ir ļoti svarīgi nenolaisties bezcerības bezdibenī. To zinu no pašas pieredzes," minējusi Eleonora.

Sieviete tāpat paziņojusi, ka pa sevis piedzīvoto pastāstīs grāmatā. Viņa ir pārliecināta, ka viņas ārstēšanās un cīņas pieredze var būt noderīga daudziem, kuri dzīvē saskārušies ar netaisnīgumu un cietsirdību.

Eleonora Kondrjatuka
Eleonora Kondrjatuka Foto: No sociālajiem tīkliem

1999. gada 2. septembrī 17 gadus vecajai Kondrjatukai uzbruka kādā Soču skolas pagalmā. Nākamajā dienā meitenei bija jādodas uz skaistumkonkursu Maskavā. Uzbrucēji satvēra meiteni aiz matiem un aplēja ar koncentrētas sērskābes un augu eļļas maisījumu, kā rezultātā Eleonora cieta no smagiem sejas, kakla un acu apdegumiem. Ārsti sākotnēji domājuši, ka gūtās traumas izrādīsies fatālas, taču sieviete pēc vairākiem slimnīcās pavadītiem gadiem un aptuveni 200 operācijām tomēr izdzīvojusi un pat atguvusi redzi. Tiesa, pilnībā atgūt zaudēto veselību sievietei nav izdevies.

Rubens Grigorjans
Rubens Grigorjans Foto: Sociālie tīkli

Gadu iepriekš Eleonora bija ieguvusi "Miss Apburošā" titulu Soču skaistumkonkursā. Pēc uzvaras viņai uzmanību sācis pievērst vietējais bandīts Rubens Grigorjans, taču meitene vīrieša mīlestības apliecinājumus ir noraidījusi. Grigorjans tad meitenei draudējis, ka viņa "raudās asiņainas asaras". 

» "Sveta Oglīte" - meitene, kura par spīti skarbajai dzīvei un apdegumiem īstenoja sapni par modeles karjeru

Vīrieša vainu pierādīja prāvā, kas ilga veselus trīs gadus - viņš tika notiesāts uz 11 gadiem brīvības atņemšanas, savukārt nozieguma izpildītāji nolemti sešiem un astoņiem gadiem stingra režīma kolonijā. Vēl viens no nozieguma līdzdalībniekiem cietumā nenonāca, jo zaudēja dzīvību kādā kriminālās pasaules apšaudē.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu