"Kad pēc spēles zvanīju mammai, viņa raudāja." Merzļikins atskatās uz pirmo uzvaru NHL

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Elvis Merzļikins
Elvis Merzļikins Foto: Reuters/ScanPix

Šī Nacionālās Hokeja līgas (NHL) sezona latviešu vārtsargam Elvim Merzļikinam nesākās labi, bet šobrīd, konkurenta Jonasa Korpisalo traumas dēļ, latviešu vārtsargs ir ticis pie lielāka spēles laika, ko viņš veiksmīgi arī izmanto. Prieku par dēla panākumiem nav spēju slēpt arī Merzļikina māte Sandra.

Vecgada vakarā Merzļikins izcīnīja savas NHL karjeras pirmo uzvaru. Pēc spēles latviešu vārtsargs metās komandas kapteiņa Nika Folinjo apskāvienos, bet pēc spēles bija laiks vēl vienām svinībām.

"Kad pēc spēles zvanīju mammai, viņa raudāja. Beidzot biju izcīnījis to pirmo uzvaru un spēles ripu ar UPS piegādi varēju sūtīt uz Latviju. Viņa to ir gaidījusi ļoti ilgi, tāpēc, jo drīzāk ripa nonāks Latvijā, jo laimīgāka viņa būs, " NHL mājas lapā citēts Merzļikins, kurš mātei bija apsolījis uzdāvināt spēles ripu no savas pirmās uzvaras.

Video: Merzļikins svin savu pirmo uzvaru NHL

Tuvākajās nedēļas Merzļikina mātei solās būt daudzas negulētas naktis, vērojot dēla darbus uz ledus. Latviešu vārtsargam būs iespēja savas spējas apliecināt arī turpmāk, jo viņa tiešais konkurents Jonas Korpisalo 29. decembrī guva trauma, un tiek spekulēts, ka atlabšana no šī savainojuma prasīs četras līdz sešas nedēļas.

"Viņa ir manas dzīves galvenā sieviete. Mammai ir ļoti svarīgi noskatīties katru manu spēli. Viņa neguļ naktīs, kad es spēlēju. Viņa ir traka mamma un es viņu patiesi mīlu," nobeigumā izteicies Merzļikins.

Latviešu vārtsargs šajā sezonā ir piedalījies 13 spēlēs, vidēji mačā atvairot 90,4% pretinieku metienu un zaudējot 2,94 ripas.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu