Video Ārzemju raidsabiedrība Braienta piemiņas video leģendāro basketbolistu sajauc ar Lebronu Džeimsu

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lebrons Džeimss un Kobe Braients
Lebrons Džeimss un Kobe Braients Foto: AFP/Reuters/Apollo kolāža

Svētdienas vakarā traģiskā helikoptera avārijā kopā ar savu 13 gadus veco meitu un vēl septiņām personām bojā gāja leģendārais basketbolists Kobe Braients. Ārzemju raidsabiedrība BBC sižetā par Braienta bojāeju kļūdaini attēloja citu basketbola superzvaigzni, Lebronu Džeimsu.

Slavenā ziņu portāla misēklis izraisīja pamatīgu sašutumu sabiedrībā. Uz šo kļūdu reaģējušas arī daudzas sabiedrībā pazīstamas personības.

Politiķis Deivids Lemijs savā "Twitter" kontā kritizēja BBC, uzsverot, ka Džeimss un Braients pat tuvu nav līdzīgi viens otram.

BBC pieļautā kļūda likusi sporta žurnālistam Ričardam Luisam nokaunēties par savu profesiju.

Tāpat BBC asu kritiku izpelnījās arī no basketbola faniem visā pasaulē.

Par neveiklo kļūdu savā "Twitter" kontā ir atvainojies BBC redaktors Pols Rojals.

Karjeras laikā Braients aizvadījis 1346 spēles NBA pamatturnīros, kuru laikā vidēji mačā izcēlies ar gūtiem 25 punktiem, izcīnītām 5,2 atlēkušajām bumbām un atdotām 4,7 rezultatīvajām piespēlēm. Tikmēr 220 izslēgšanas spēļu turnīra mačos viņa kontā caurmērā gūti 25,6 punkti, izcīnītas 5,1 bumba zem groziem un 4,6 piespēles.

Viņš ir pieckārtējs NBA čempions "Lakers" rindās un divkārtējs NBA fināla vērtīgākais spēlētājs. Tāpat viņš 18 reizes piedalījies Zvaigžņu spēlēs un četrās no tām tika atzīts par vērtīgāko spēlētāju. 11 reizes Braients ir ticis iekļauts sezonas pirmajā simboliskajā pieciniekā, bet vēl pa divām reizēm otrajā un trešajā simboliskajā izlasē.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu