Braienta helikopterā nav bijusi melnā kaste

Papildināts
Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Kobes Braienta helikoptera avārijas vieta
Kobes Braienta helikoptera avārijas vieta Foto: Reuters/ScanPix

Pēc avarējušā Kobes Braienta helikoptera pārbaudes, ir secināts, ka tam nav bijusi melnā kaste, vēsta "Los Angeles Times".

Nacionālā transporta drošības pārvaldi (NTSB) pārstāve Dženifera Homendija atklājusi, ka avarējušā helikoptera detaļas bijis iespējams atrast 600 pēdu (182 metri) rādiusā, bet to vidū nav bijusi melnā kaste.

"Negadījuma vieta bija šaušalīga. Trieciena vieta ir uz viena no kalniem. Daļa no helikoptera "astes" atradās pie cita kalna, kas atrodas pa kreisi. Fizelāža ir šī kalna otrā pusē. Savukārt, galvenais rotors atradās 100 jardu (91,44 metri) attālumā no fizelāžas. Atlūzas bija iespējams atrast 500 līdz pat 600 pēdu (152.4 - 182 metri) rādiusā," izteikusies NTSB pārstāve.

Tāpat viņa pieminēja, ka "Sikorsky S-76B" helikopterim nav bijusi nepieciešamība pēc melnās kastes.

Homendija atklājusi, ka helikoptera pilots rācijā esot pieprasījis atļauju pacelties, lai izvairītos no biezās miglas. Kad gaisa satiksmes kontrolieris pilotam prasījis, ko viņš grasoties darīt, atbilde vairs neesot sekojusi.

Tiek ziņots, ka lidaparātiem Džona Veina lidostā biezās miglas dēļ nav bijis atļauts pacelties aisā, bet Braienta helikoptera pilots ir pieprasījis un arī saņēmis īpašu atļauju lidot.

No Džona Veina lidostas Santaanā avarējušais lidaparāts izlidoja deviņos un sešās minūtēs. Tas devās uz apmēram 137 kilometru attālumā esošo Mambas Sporta akadēmiju Ņūberīparkā, kur bija paredzēta basketbola spēle.

Kā ziņots, Helikoptera avārijā dzīvību zaudēja kopā deviņi cilvēki, tostarp NBA leģenda Braients un viņa 13 gadus vecā meita Džianna. 

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu