Porziņģim būs jauns komandas biedrs - "Mavericks" papildina sastāvu ar savulaik augstu draftētu spēlētāju

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Maikls Kids Gilkrists
Maikls Kids Gilkrists Foto: AP/Scanpix

Kristapa Porziņģa pārstāvētajai Dalasas "Mavericks" drīzumā pievienosies bijušais drafta otrais numurs Maikls Kids Gilkrists, ziņo ESPN apskatnieks Tims Makmahons.

Pirms divām dienām Šarlotas Hornets, kuras sastāvā Kids Gilkrists ir aizvadījis visas karjeras spēles, nolēma pārtraukt darba attiecības ar aizsardzības speciālsitiem. Kā savā "Twitter" kontā ziņo Tims Makmahons, Kidam Gilkristam darbs ilgi nebūs jāmeklē, jo viņu savā paspārnē ir paņēmis Dalasas klubs.

Kids Gilkrists 2012. gada jauno spēlētāju draftā tika izvēlēts ar augsto 2. numuru. Viņš pirms spēlēšanas NBA tika salīdzināts ar tādām bijušajām Nacionālaš basketbola asociācijas (NBA) zvaigznēm kā Andrē Iguodala un Džeralds Voless.

Diemžēl jaunā spēlētāja lielākais klupšanas akmens bija tieši viņa īpatnējā metiena forma, kas viņam liedza grozam no distances uzbrukt ar augstu precizitāti. Lai gan karjeras lielāko daļu uzbrucējs bija sākuma sastāva spēlētājs un savu neprecīzo metienu kompensēja ar lielisku spēli aizsardzībā.

Basketbolam lēnām pārejot uz "trīspunktu ēru", Kida Gilkrista loma komandā kļuva aizvien mazāka. Šogad Šarlotas sastāvā uzbrucējs laukumā izgāja vien 12 spēlēs, kuru laikā atzīmējās ar četriem punktiem un 2,9 bumbām zem groziem.

Lai komandā iekļautu Kidu Gilkristu, "Mavericks" bija kādu spēlētāju jāatbrīvo. Zīmīgi, ka Dalasas klubs atlaida Raienu Brokofu, kurš divu sezonu laikā, tiesa limitētā spēles laikā, bet grozam no tālienes uzbrucis ar 40,3% precizitāti, kas ir ievērojams pretstats Kida Gilkrista sniegumam.

Kids Gilkrists karjeras laikā vidēji spēlē ir izcēlies ar 8,6 punktiem, 5,5 bumbām zem groziem un 1,2 rezultatīvām piespēlēm. 26 gadus vecais uzbrucējs karjerā vidēji mačā grozam uzbrucis ar 47,5% precizitāti, bet viņa realizācijas procents no tālmetiena līnijas ir bijis katastrofāls - vien 28%.

"Mavericks" šobrīd ar 54 spēlēs izcīnītiem 32 panākumiem ieņem 7. vietu Rietumu konferencē.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu