Uzzini Kā Latvijas konsulārais dienests var un nevar palīdzēt saistībā ar koronavīrusa izplatību ārvalstīs

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: AFP/SCANPIX

Latvijas Ārlietu ministrijas (ĀM) Konsulārais departaments nācis klajā ar informāciju, kā tas var un nevar palīdzēt saistībā ar koronavīrusa ("Covid-19") izplatību ārvalstīs. 

Konsulārais dienests var palīdzēt 

Sniegt ieteikumus saistībā ar "Covid-19" skarto reģionu apmeklēšanu, tostarp par piesardzības pasākumiem atbilstoši Slimību profilakses un kontroles centra slēdzienam. 

Konsulārais dienests par sniegt informāciju par pārvietošanās ierobežojumiem un par saziņu ar vietējām valsts iestādēm. 

Ja ziņas par ceļojumu ir iekļautas Konsulārajā reģistrā, dienests var sazināties ar ceļotāju vai tā kontaktpersonu un pārliecināties, vai nepieciešama konsulārā palīdzība. 

Dienests var informēt par izceļošanas iespējām no "Covid-19" skartā reģiona, organizēt un koordinēt repatriācijas / evakuācijas pasākumus, ja tādi ir izsludināti. 

Konsulārais dienests nevar palīdzēt 

Konsulārais dienests nevar mainīt karantīnas nosacījumus, transporta ierobežojumus un citus apstākļus "Covid-19" skartajā reģionā. 

Dienests tāpat nevar segt izdevumus, kas saistīti ar papildu uzturēšanos ārvalstīs. 

Konsulārais dienests nevar apmaksāt jaunu atpakaļceļa biļeti uz Latviju, ja iepriekš iegādātā biļete nav izmantojama. 

ĀM Konsulārais dienests nevar izsniegt dokumentus, ka ceļotājs kavējis darbu vai mācības, kā arī nevar nodrošināt Latvijas valstspiederīgajiem izņēmumus no vispārējās kārtības, kas attiecas arī uz citu valstu pilsoņiem. 

Portāls "Apollo" jau vēstīja, ka pasaulē turpina izplatīties jaunais koronavīruss "Covid-19". 

Ceturtdien, 27. februārī, apstiprināts pirmais inficēšanās gadījums Igaunijā, turklāt vīrietis Tallinā ieradies, braucot caur Latviju. Savukārt piektdien, 28. februārī, apstiprināts pirmais saslimšanas gadījums Lietuvā.

Portāls "Apollo" piedāvā iespēju sekot līdzi jaunākai informācijai par vīrusa izplatību pasaulē un aktuālākajam Latvijā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu