"Sapratu, ka kāds ir atrāpojis līdz durvīm un nokritis." Ugunsgrēkā Rīgā traģiski iet bojā vectēvs ar savu mazdēlu

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ugunsdzēsēji. Ilustratīvs attēls.
Ugunsdzēsēji. Ilustratīvs attēls. Foto: Edijs Pālens/LETA

Aizvadītajā nedēļas nogalē traģiski notikumi izvērtušies Rīgā, kad kāda daudzdzīvokļu nama Maskavas ielā izcēlās ugunsgrēks un bojā gāja vectēvs un mazdēls, vēsta raidījums "Degpunktā".

Video: "Degpunktā" sižets

Naktī no sestdienas un svētdienu ap plkst. 1.00 izcēlās ugunsgrēks Maskavas ielas 88 daudzdzīvokļu mājas piektajā stāvā.

Namā dzīvojošajiem pa taisno no gultām bija jādodas uz izeju, jo intensīvā degšana radīja dūmus, kas draudēja izplatīties kāpņutelpā un pārējo nama iemītnieku mitekļos. Nama pārvaldnieks Ilmārs, kurš dzīvo pirmajā stāvā, bija viens no tiem, kuri sauca glābējus. Pretim pa trepēm lejā skrienošiem iedzīvotājiem, viņš steidzās uz augšu, lai palīdzētu un glābtu nelaimē nonākušos.

"Lauzu vaļā durvis… Tad es sapratu, ka viens ir atrāpojis līdz durvīm, nokritis. Lējām ūdeni un krāmējām ārā visus tos mēslus, kas bija nobloķējuši visu eju. Tad jau paspēja atbraukt ugunsdzēsēji, pa visiem izvilkām ārā," raidījumam "Degpunktā" stāstīja Ilmārs.

Izglābtais vīrietis tika nodots mediķu rokās. Ilmārs devas uz izeju, bet cīņu ar liesmām turpināja ugunsdzēsēji. Glābēju darbu būtiski traucēja tas, ka dzīvoklis bija piekrāmēts ar sadzīves atkritumiem un dažādām mantām. Pa šaurām ejām glābēji centās spraukties uz priekšu, līdz sasniedza degšanas vietu. Tur ugunsdzēsēji atrada divus mirušos.

Ar ugunsgrēku glābēji cīnījušies līdz plkst. 7.00. Pēc neoficiālas informācijas, ko pauž nama iedzīvotāji, zināms, ka ugunsgrēks laupīja paša dzīvokļa saimnieka dzīvību, kā arī bojā gāja viņa mazdēls – astoņus gadus vecs bērns. Kas kalpoja par iemeslu tik traģiskam notikumam, kļūs zināms tikai pēc izmeklēšanas, kuru kriminālprocesa ietvaros uzsākuši policisti.

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu