Publiskoti jaunākie statistikas dati par Covid-19 saslimšanas gadījumiem Latvijā (2)

Papildināts
Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Ekrānužņēmums no SPKC mājaslapas

Trešdien, 25. martā, Slimības profilakses un kontroles centrs (SPKC) publiskoja jaunākos statistikas apkopojumus par Covid-19 saslimšanas gadījumiem Latvijā.

Jaunā koronavīrusa izraisītā slimība Covid-19 pēdējā diennaktī apstiprināta vēl 24 cilvēkiem, līdz ar to kopumā ar to valstī saslimis 221 cilvēks, liecina SPKC apkopotā informācija.

Visvairāk jaunā koronavīrusa izraisītās slimības Covid-19 gadījumi līdz šim reģistrēti Rīgā, kur zināms par vismaz 101 saslimšanas gadījumu, kā arī Jūrmalā, kur inficēti 11 līdz 20 iedzīvotāji, kā arī Jelgavā un Ogres novadā, kur saslimuši seši līdz desmit cilvēki, liecina Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) apkopotā informācija.

Kā ziņots, iepriekšējā diennaktī veikts 1151 izmeklējums personām ar aizdomām par saslimšanu ar Covid-19, bet līdz šim kopumā Latvijā veikti 7957 Covid-19 testi.

Foto: Ekrānužņēmums no SPKC mājaslapas

25. martā valsts apmaksātajām Covid-19 analīzēm pieskaitītas par maksu veiktās Covid-19 analīzes, līdz ar to veikti analīžu skaita pārrēķini, sākot ar 2. martu.

Foto: Ekrānužņēmums no SPKC mājaslapas

Minimāls pieaugums novērojams arī vecāka gadagājuma pacientu vidū - vecumā grupā no 50 līdz 59 gadiem konstatēts viens jauns saslimšanas gadījums, kā rezultātā šajā vecuma grupā ir 18 inficēto, kamēr vecumā virs 60 gadiem - kopumā 21 gadījumi, kas nozīmē, ka tāpat kā pagājušajā diennaktī, šajā vecuma grupā noteikti divi jauni inficēšanās gadījumi.

Vismazāk saslimšanas gadījumu joprojām konstatēts tieši vecumā līdz 19 gadiem, kur pa pēdējo diennakti konstatēts viens jauns pacients vecumā no desmit līdz 19 gadiem. Tādējādi vecuma grupā līdz 19 gadiem kopumā noteikti 16 Covid-19 inficēšanās gadījumi.

Foto: Ekrānužņēmums no SPKC mājaslapas

No 13.marta līdz 14.aprīlim Latvijā saistībā ar Covid-19 vīrusu izsludināta ārkārtējā situācija, šajā laikā nosakot virkni ierobežojošu pasākumu ar mērķi ierobežot vīrusa izplatību.

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu