Alkohols, kautiņi, klaiņošana. Neveiksmi piedzīvo atbraucēju izolēšanas eksperiments Lietuvā (11)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: www.pexels.com

Lai ierobežotu Covid-19 izplatību, Lietuvā nesen atgriezušos pilsoņus ievietoja obligātā karantīnā pašvaldību ierādītās telpās. Tomēr šis eksperiments izrādījies neveiksmīgs, jo starp piespiedu kārtā kopā izmitinātajiem tautiešiem izcēlušies strīdi un kautiņi, vēsta portāls "15min.lt".

Lietuvas valdība paziņoja, ka no otrdienas visi, kas atgriezušies no ārzemēm un kuriem nav jaunā koronavīrusa izraisītās slimības Covid-19 simptomu vai arī šie simptomi ir vieglā formā, tiks uz divām nedēļām izolēti pašvaldību piešķirtās telpās, piemēram, viesnīcās. Šādu rīkojumu pirmdien parakstīja veselības ministrs Aurēlijs Verīga.

Tomēr viss nenotika tik gludi kā plānots. Lietuvas mediji ziņo, ka daļa atbraucēju bijuši alkohola reibumā. Karantīnas vietās esot izcēlušies vairāki kautiņi, un viesnīcā "Railway Apartments" kāds cilvēks tika sadurts, portālam "15min.lt" apstiprināja policija un Viļņas dome.

Viļņas mērs Remigijs Šimašus, kurš jau no paša sākuma protestēja pret lēmumu, lūdzis Iekšlietu ministriju iesaistīties kārtības nodrošināšanā. Viņš pauda šaubas, vai cilvēkiem, kuri "klaiņoja pa gaiteņiem, lamājās, dauzīja pie durvīm un kliedza" vajadzētu ļaut atgriezties mājās un karantīnas laiku aizvadīt tur.

Viesnīcu istabās kopā dzīvo līdz pieciem cilvēkiem. "15min.lt" lasītāja iesūtītā informācija liecina, ka pāriem neesot ļauts dzīvot atsevišķi. Kāds vīrietis esot gulējis uz grīdas koplietošanas telpās, negribot atrasties vienā istabā ar iespējamiem Covid-19 slimniekiem.

Tika pieņemts lēmums, ka ģimenēm ar maziem bērniem tomēr būs ļauts karantīnas laiku aizvadīt savās mājās, stingri ievērojot noteikumus un nepieļaujot kontaktus ar citiem cilvēkiem.

Lietuvā trešdien tika ziņots par 255 inficēšanās gadījumiem. Līdz šim no Covid-19 miruši četri cilvēki. Trīs no tiem bija Ukmerģes slimnīcas pacienti.

Komentāri (11)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu