Video Ieskats repatriācijas reisā no Amsterdamas uz Rīgu (2)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lidostā nebijuši skati, pilnīgs tukšums no cilvēkiem un nolaidušās vairāk nekā 50 lidmašīnas
Lidostā nebijuši skati, pilnīgs tukšums no cilvēkiem un nolaidušās vairāk nekā 50 lidmašīnas Foto: Mārtiņš Otto, TVNET

Trešdienas, 15. aprīļa, pievakarē ar repatriācijas reisiem Latvijā atgriezīsies aptuveni 280 Baltijas iedzīvotāji. Starp atbraucējiem ir arī TV3 Laika ziņu moderatore Ilona Skorobogatova, kura no Amsterdamas šovakar atgriezīsies Rīgā.

Video: TV3 Ziņu reportāža

Moderatore atklāj, ka ārkārtas stāvokļa dēļ viņai nācies pārtraukt savu burāšanas ekspedīciju no Dienvidamerikas uz Eiropu un mājās doties ar repatriācijas reisu. 

Aviosabiedrības tagad ievēro dažādus drošības pasākumus – stjuarti ir maskās, aizsargtērpos, lidojumā netiek tirgots alkohols, bet ēdiens nodots pie iekāpšanas. Apkalpei tiek maksimāli samazināts kontakts ar jebkuru pasažieri, vēsta TV3 Ziņas.

Ierodoties Rīgas lidostā, pasažieriem bija jāaizpilda anketas un tika izsniegti Ministra kabineta noteikumi, kuros tika atgādināts par 14 dienu pašizolāciju. Lidostā skan paziņojumi, ka jāiet nodot analīzes tikai tiem pasažieriem, kuriem ir simptomi. Pārējiem atgādina par pašizolāciju.

Jau ziņots, ka pēc Ārlietu Ministrijas (ĀM) aprēķiniem Latvijā gan ar iepriekš organizētiem repatriācijas reisiem, gan patstāvīgi jau ir atgriezušies aptuveni 4000 Latvijas valstspiederīgo.

Beķeris uzsvēra, ka patlaban 300 Latvijas valstspiederīgajiem ir akūta nepieciešamība atgriezties Latvijā. Lielākoties tie ir cilvēki, kas bija plānojuši ārkārtējās situācijas laiku Latvijā pavadīt ārzemēs. Tomēr līdz ar ārkārtas situācijas pagarināšanu, viņi nolēmuši atgriezties. Tāpat viņu vidū ir studenti, kuriem noslēgušās apmaiņas programmas.

ĀM preses sekretārs pastāstīja, ka vairākās vietās pasaulē ir izveidojušās ceļotāju grupiņas. Lielākā daļa no minētajiem 300 valstspiederīgajiem ir Eiropā, bet pārējie atrodas Ziemeļamerikā, Latīņamerikā, Āzijā, Austrālijā un Āfrikā.

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu