Bufalo policijas nogrūstajam sirmgalvim ir lauzts galvaskauss un viņš nespēj pastaigāt (3)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Ekrānuzņēmums no video

75 gadus vecajam Martinam Gudžino, kuru protestu laikā Bufalo nogrūda zemē policisti, ir lauzts galvaskauss un viņš nespēj pastaigāt, atsaucoties uz sirmgalvja advokātes paziņojumu, vēsta CNN.

"Man šobrīd nav vaļas skaidrot plašāk, izņemot to, ka varu apstiprināt, ka viņam ir lauzts galvaskauss," sacīja Gudžino advokāte Kellija Zarkone. "Kaut gan viņš pagaidām nespēj pastaigāt, mums izdevās īsi aprunāties, pirms viņš kļuva pārāk noguris. Viņš novērtē rūpes par sevi, bet joprojām ir fokusējies uz aktuālajām problēmām, nevis uz sevi pašu."

CNN neizdevās sazināties ar pašu Gudžino, taču Zarkone nodeva ziņu no vīrieša: "Es domāju, ka ir ļoti nevajadzīgi fokusēties uz mani. Ir daudz citu lietu, par ko runāt, neskaitot mani."

Viņa advokāte otrdien, 16. jūnijā, CNN pastāstīja, ka Gudžino fokusējas uz atlabšanu un joprojām atrodas rehabilitācijas iestādē. Zarkone sacīja, ka šīs nedēļas laikā nav sagaidāms, ka būs novērojamas būtiskas izmaiņas sirmgalvja veselības stāvoklī.

Jau vēstīts, ka 4. jūnijā, divi policisti Bufalo, Ņujorkas štatā, atstādināti no amata pēc tam, kad vietējā radiostacija publicēja incidenta video. Tajā redzams, kā policists nogrūž zemē 75 gadus veco vīrieti, kurš hospitalizēts ar galvas traumu.

Radiostacijas WBFO publicētajā video redzams, kā Gudžino tuvojas aizsargekipējumā tērptiem policistiem ar stekiem rokās. Policisti vīrieti pagrūda, viņš nokrita zemē un atsita galvu pret ietvi. Redzams, ka no viņa kreisās auss tek asinis.

Viens policists pieliecās, lai pārbaudītu sirmgalvja stāvokli, taču kāds cits viņu mudināja doties tālāk. Diviem incidentā iesaistītajiem policistiem izvirzītas apsūdzības uzbrukumā. Ab savu vainu nolieguši.

Komentāri (3)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu