"Cietumā jutos kā mājās." Maiks Taisons stāsta par laiku ieslodzījumā

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Maiks Taisons
Maiks Taisons Foto: Reuters/ScanPix

Boksa leģenda Maiks Taisons gadu gaitā vairākkārt ir pārkāpis likumu, kā rezultātā ne reizi vien bokserim ir nācies pavadīt laiku aiz restēm. Savā podkāstā "Hotboxin" with Mike Tyson" Dzelzs Maiks stāstīja par ieslodzījumā pavadīto laiku.

Taisonam problēmas ar likumu ir bijušas jau no pusaudžu gadiem. Pirmo reizi Dzelzs Maiks aiz restēm nonāca vien 12 gadu vecumā, pēc vairāku secīgu pārkāpumu izdarīšanas. Kā izteicās pats bokseris, tā ir bijusi vienīgā reize, kad viņam ieslodzījumā ir bijis bail.

"Kad pirmo reizi nonācu cietumā, man bija vien 12. Mani ieveda kamerā un aiz muguras aizvēra durvis. Biju ļoti nobijies," stāstīto iesāka Dzelzs Maiks.

Bijušais bokseris uzsvēra, ka bail viņam bijis tikai pirmajā dienā, jo jau nākamajā rītā pavērusies pavisam cita aina: "Pienāca nākamā diena un bija laiks doties brokastot kopā ar pārējiem ieslodzītajiem. Ierados zālē un ieraudzīju visus savus draugus. Tajā mirklī es sapratu, ka esmu dievs."

"Lai tik kāds pamēģina mani aizskart! Man tur patika. Katru reizi, kad atgriezos, man tas patika, jo tur bija visi mani draugi. Zināju, ka mani neviens neaiztiks. Cietumā jutos kā mājās," turpināja Dzelzs Maiks.

Tā, protams, nav vienīgā reize, kad Taisons nonāca aiz restēm. Kā jau minēts, pusaudža gados Dzelzs Maiks ar likumu nebija draugos. Tiesa, pati nopietnākā apsūdzība sekoja aizvadītā gadsimta deviņdesmitajos gados, kad Taisons jau bija visā pasaulē pazīstama zvaigzne. 1992. gadā slavenais bokseris tika notiesāts par izvarošanu un tiesa viņam piesprieda sešu gadu cietumsodu. Taisons no minētā termiņa cietumā pavadīja trīs gadus. Tiesa, pirms liktenīgās tiesas sēdes bokseris bija gatavs izmantot pat šamaņu un burvestību palīdzību, lai izbēgtu no barga soda.

Tomēr Taisonam no soda neizdevās izvairīties, lai gan viņš pats vairākkārt ir izteicies, ka līdz kapa malai neatzīs savu vainu: "Esmu izdarījis daudzas lietas, par kurām varēju nonākt un man vajadzēja nonākt cietumā. Meitenes izvarošana nav viena no tām. Es neatzīstu, ka biju vainīgs, un to nekad arī nedarīšu."

Lai vai kā, tieši šajā apcietinājumā Taisons pirmo un vienīgo reizi ļāvās vardarbībai. 

"Cietumā es kādu iekaustīju tikai vienu reizi. Kāds man pateica kaut ko nepareizu, un es vienkārši piegāju viņam klāt un iesitu. Mēs ilgu laiku netikām ārā, lai strādātu svaru zālē, tāpēc biju ļoti nokaitināts un nesavaldījos," savā podkāstā reiz skaidroja Dzelzs Maiks.

Savas karjeras laikā Taisons uzvaru ir izcīnījis 50 no 56 cīņām.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu