Pasaules kausa fināliste Argentīna turpinās sadarbību ar galveno treneri Ernandesu

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Serhio Ernandess
Serhio Ernandess Foto: Reuters/ScanPix

Basketbola speciālists Serhio Ernandess pie Argentīnas vīriešu basketbola izlases stūres būs līdz nākamā gada Tokijas olimpisko spēļu noslēgumam, sestdien vēsta Argentīnas Basketbola federācija.

Ernandess pagājušajā vasarā ar Argentīnas izlasi sasniedza Pasaules kausa finālu, kurā atzina Spānijas pārākumu. Jau pēc šī turnīra bija zināms, ka speciālists izlasi vadīs arī 2020.gada Tokijas Olimpiādē, taču četrgades notikums tika pārcelts, kā rezultātā pagarināta sadarbība ar treneri.

"Noslēgtā vienošanās man sniedz mieru un prieku, jo zinu, ka turpināšu darbu līdz pat 2021.gada Tokijas olimpiskajām spēlēm," teica speciālists. "Uz šo cerēju jau labu laiku, bet tagad tas noticis oficiāli."

"Ideja palikusi nemainīga - sagatavot izlasi. Pēc tam meklēsim spēcīgus pretiniekus ārpus valsts robežām, tai pat laikā cenšoties nenogurdināt spēlētājus."

56 gadus vecais speciālists pie izlases stūres debitēja 2005.gadā, bet gadu vēlāk Pasaules kausā Japānā ar Argentīnas valstsvienību izcīnīja ceturto vietu. 2010.gadā viņš galvenā trenera darbu nomainīja pret asistenta pienākumiem un palīdzēja Hulio Lamasam Londonas Olimpiādē, kur argentīnieši ierindojās ceturtajā pozīcijā.

2015.gadā viņš atkal stājās galvenā trenera amatā. Speciālists galvenā trenera godā Argentīnas izlasi vadījis arī 2008. un 2016.gada Olimpiādēs. 2008.gadā Pekinā viņam ar valstsvienību izdevās izcīnīt bronzas godalgas.

Seko Apollo arī Instagram -viss aizraujošais, skaistais un svarīgais vienuviet!

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu