"Latviešu Morgenšterns". Kas ir 15 gadus vecais reperis no Liepājas, kurš videoklipā sadedzināja 2000 eiro? (24)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

15 gadus vecais liepājnieks Daņils Karpenko steidz iekarot Latvijas repa virsotnes. Puisis, kuru mēdz salīdzināt ar krievu skandalozo reperi Morgenšternu, nācis klajā ar jaunās dziesmas videoklipu, kurā sadedzina 2000 eiro. 

15 gadus vecais Daņils Karpenko intervijā "RUS Tvnet" neslēpa, ka ir aktīvi sācis repa mākslinieka ceļu. Tagad viņš visu savu brīvo laiku velta jaunu dziesmu radīšanai, un pirms tam viņš aktīvi darbojās vietnē "TikTok".

"Tur es ieguvu 31 tūkstoti sekotāju, ir pat video ar miljonu skatījumu. Tad sapratu, ka man tas ir apnicis, un paņēmu radošu pauzi. Gadu vēlāk ierakstīju savu pirmo skaņdarbu," atklāja mūziķis.

Daņils raksta mūziku kopš 2020. gada maija. Toreiz iznāca viņa pirmais ieraksts un videoklips. Viss ticis ierakstīts un nofilmēts tikai piecu dienu laikā.

"Tas bija pilnīgs absurds, bet jau toreiz pilsētas iedzīvotāji sāka par mani runāt, un video ieguva 5000 skatījumu. Tad es sapratu, ka acīmredzot dodos pareizajā virzienā," sacīja jaunais mākslinieks. 

Jaunietis uzskata, ka viņu mēdz dēvēt par "latviešu Morgenšternu", jo viņš pieņēmis šā ekscentriskā mākslinieka uzvedības manieres.

"Man ļoti patīk Morgenšterns un viņa mūzika. Es dažreiz cenšos viņam līdzināties, bet tad es pārāk daudz ieeju viņa tēlā. Tagad jau esmu pilnvērtīga maza Morgenšternas kopija - rakstu mūziku un filmēju dārgus videoklipus," atzīst jaunais censonis.

Daņils vienā no videoklipiem patiešām sadedzinājis īstu naudu. "Tā kā esmu Morgenšterna jaunākā versija, es nodomāju: kāpēc lai es arī nededzinātu īstu naudu?" secināja puisis.

Savā slavas zenītā krievu reperis Morgenšterns videoklipā dziesmai "Like this" sadedzināja 100 tūkstošus rubļu (1111 eiro).

Daņils savā videoklipā dedzinājis pats savu iekrāto naudu. Dzimšanas dienā jaunais censonis no radiem un sveicējiem saņēmis 2000 eiro. Sākotnēji puisis plānoja tos tērēt reklāmai, taču beigās izdomāja, ka labāk tos sadedzināt.

"Nav labāka PR gājiena kā naudas sadedzināšana. Varbūt pēc tam visi domās, ka esmu no kādas ļoti bagātas ģimenes, jo sadedzinu 2000 eiro klipos, bet tā nav taisnība. Jā, man ir diezgan turīga ģimene, bet es sadedzināju savu personīgo naudu," sacīja Daņils.

Neskatoties uz visu, Daņila vecāki atbalsta to, ko dara viņu dēls. "Tomēr viņiem tas īsti nepatīk. Viņiem galvenais ir mācības un sports. Protams, tētis mani vairāk atbalsta, bet mamma baidās no visas šīs popularitātes, pēc kuras es tik aktīvi tiecos. Ir situācijas, kad viņi redz, kā es uzvedos interneta vidē, un viņiem ļoti nepatīk mana šokējošā uzvedība.

Neskatoties uz to, vecāki neaizliedz man būt radošam. Viņi mani mudina visos iespējamos veidos un vienmēr klausās manas jaunās dziesmas un ar interesi skatās klipus," ar prieku atzina jaunais mākslinieks. 

15 gadus veco mākslinieku ļoti atbalsta draugi. Nevienā ballītē neiztiek bez viņa dziesmām. Puisis atzīst, ka tieši draugi viņu iedvesmo radīt jaunas dziesmas.

23. novembrī tika izdots Daņila jaunais albums "The Child Born to Shine" ("Bērns, kurš dzimis, lai spīdētu"). Šādu nosaukumu mūziķis izvēlējies, jo patiešām sevi par tādu uzskata.

"Parādiet man, kurš Latvijā 15 gadu vecumā izklaidējas un rīkojas nežēlīgi? Es joprojām uzskatu sevi par bērnu, kurš jau no bērnības mīl atrasties uzmanības centrā. Es nedzīvoju, es mirdzu," piebilst Daņils.

Jaunais mākslinieks atzīst, ka mūsdienās mūziku veidot ir ļoti viegli. "Formula ir ļoti vienkārša: viegli uztverams teksts un kvalitatīvs ritms kopā veido hitu. Teksts nav galvenais, galvenais ir atmosfēra un melodija, lai tā būtu lipīga un viegli iegaumējama. Tas ir tas, ko auditorijai vajag!" pārliecinoši sacīja Daņils.

Tagad puisis plāno ierakstīt jaunu materiālu vienā no Rīgas mūzikas studijām. Viņš arī vēlas uzņemt jaunu un vēl dārgāku videoklipu.

"Mans plāns ir iekarot Latvijas topus un kļūt par visvairāk apspriesto cilvēku Latvijā. Es domāju, ka man ir visas iespējas," nobeigumā sacīja Daņils. 

Komentāri (24)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu