VIDEO Rīgā 12 gadus uzticīgā mājkalpotāja pieķerta nozogam iespaidīgu naudas summu (28)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: granata68/shutterstock.com

Rīdziniekam Feliksam sāka parādīties aizdomas par savu mājkalponi, kura varētu būt nozagusi skaidro naudu no viņa dzīvesvietas. Feliksa aizdomas apstiprinājās "ar uzviju", kad ar novērošanas kameru palīdzību izdevās pieķert 12 gadus strādājošo mājkalponi zādzībā, bet vēlāk noskaidrot, ka nozagtā summa ir šokējoši iespaidīga. ziņo raidījums "Bez tabu".

Bijušo dzīvokļa apkopēju rīdzinieks Felikss raksturo kā ļoti labu sava darba veicēju, profesionāli, kura, nostrādājusi pie viņa jau 12 gadus, uztverta kā ģimenes locekle.

"Es viņai dāvināju dāvanas svētkos. Es viņu uztvēru kā ģimenes locekli. Viņa bija nodarbināta oficiāli, saņēma oficiālu algu. Kad policijā pastāstīju, cik viņai maksāju, policijas darbinieki teica, ka arī gribētu strādāt pie manis trīs ar pusi dienas mēnesī par tādu naudu," stāsta Felikss.

Felikss piemin policiju, jo uzticības stāstam ir sliktas beigas. Stāsta beigu sākums datējams ar aptuveni gadu senu pagātni, kad, kā raidījumam "Bez tabu" stāsta Felikss, viņš pamanīja, ka dzīvoklī daudzviet atliktā skaidrā nauda paliek arvien mazāk.

"Šogad sāku to fiksēt. Jutos reāli nodots, ka mani kāds apzog. Kāds no tuviem cilvēkiem. Kurš? Nezināju, bet dzīvoklī mēdz būt vairāki cilvēki, kuri strādā pie manis. Pakonsultējos ar juristu, kurš teica, ka nepieciešami pierādījumi. Tāpēc nolēmu izvietot kameras. Aizbraucu uz Maskavu, attālināti skatījos kamerās un redzēju, ka [apkopēja] manā kabinetā veic “šmonu”, runājot žargonā. Reāli pārmeklēja māju. Skatījās zem mēbelēm, atvilknēs, dokumentos, bet naudu nepaņēma. Tātad tas nav pierādījums zagšanai," raidījumam "Bez tabu" stāsta Felikss.

Kādā dienā Felikss atstāja konkrētā vietā noteiktu naudas summu un, atvadoties no tobrīd dzīvoklī esošās apkopējas, sacīja, ka dodas uz citu pilsētu. Patiesībā viņš devās netālu un tiešsaistē vēroja dzīvoklī notiekošo, atrodoties netālu no dzīvesvietas. Šoreiz kamera fiksēja apkopējas grēku – zādzību.

Iemūžināts, kā viņa paņem rokās naudas banknotes, atskaita daļu un paslēpj tās aiz biksēm. To redzot, Felikss ar draugu, ieslēdzot telefona kameru, pārradās dzīvoklī un uzsāka pārrunas ar mājkalpotāju. Sākotnēji viņa liedzās, ka zagusi naudu, tomēr vēlāk atzinās. Felikss pieprasīja darbiniecei uz lapas uzrakstīt zagšanas epizodes un nozagtās naudas summas. Uz lapas apkopēja uzrakstīja vairākas epizodes par kopā nozagtiem aptuveni 28,9 tūkstošiem eiro.

Ilgstoši iztaujāta, kā nauda tērēta, sākotnēji apkopēja sacīja, ka naudu noēdusi. Felikss gan neticēja šādam naudas izlietojumam, pēcāk darbiniece stāstīja arī par citiem tēriņiem. Felikss apkopējai piedāvāja kompromisu: bija ar mieru nevērsties policijā, ja viņa atdos naudu pa daļām līdz nākamā gada vasarai. Tam apkopēja piekrita. Uz vietas tika sastādīts atzīšanās par zagšanu un vienošanās par naudas atdošanu dokuments, kurā cita starpā darbiniece ar parakstu apliecināja, ka atzinusies grēkā un piekrīt naudas atdošanai, neviena fiziski vai kā citādi neietekmēta. Felikss atzīšanos, pārējās pārrunas ar darbinieci un dokumenta sastādīšanu fiksējis vienā nepārtrauktā video, lai tas kalpotu kā apliecinājums, ka apkopēja nav ietekmēta un ka neviens necenšas izspiest no viņas naudu.

Tāpat noruna paredzēja, ka, ja apkopēja nepildīs pašas parakstīto vienošanos, Felikss ir tiesīgs vērsties tiesībsargājošajās iestādēs, ziņojot par zagšanu. Lai savāktu nepieciešamo summu un atdotu naudu, apkopēja sarunā pauda apņemšanos pārdot nekustamo īpašumu un aizņemties daļu summas no mātes.

Zādzības fiksāciju un Valsts policijas komentāru par to, kāds sods sagaida mājkalponi, skaties "Bez tabu" sižetā:

Komentāri (28)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu