"Maiks sabojāja basketbolu..." Maikls Džordans izpelnījies noniecinājumu no bijušā komandas biedra (1)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Maikls Džordans
Maikls Džordans Foto: AFP/SCANPIX

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) leģenda Skotijs Pipens savā autobiogrāfijā "Unguarded" krietnu apjomu kritikas veltījis sava bijušā komandas biedra Maikla Džordana virzienā.

Slavenajā dokumentālajā filmā par Džordana pēdējo gadu Čikāgas "Bulls" rindās "Last Dance" Pipens tika atspoguļots ne pašā labākajā gaismā. Zinot, ka seriāla saturu ļoti lielā mērā ietekmēja pats Džordans, ārzemju medijos izskanēja runas, ka Pipens par sevis atspoguļojumu bijis ļoti neapmierināts. 

Šo Pipena neapmierinātību visai skaidri var "just" viņa autobiogrāfijā "Unguarded".

Bijušais uzbrucējs pat izteicās, ka, viņaprāt, Džordans nav nācis par labu basketbola attīstībai.

"Es pat teiktu, ka Maiks sabojāja basketbolu. Astoņdesmitajos gados laukumos bērni laukumā kustināja bumbu - viņi saspēlējās, lai palīdzētu komandai. Tas apstājās deviņdesmitajos gados. Tad bērni gribēja būt kā Maiks. Bet viņš bumbu piespēlēt negribēja. Viņš arī nevēlējās cīnīties par atlēkušajām bumbām un segt pretinieku labāko spēlētāju," kritiski izteicās Pipens.

Bijušais basketbolists arī pauda pārliecību, ka gadu gaitā visa pozitīvā uzmanība tika veltīta tieši Džordanam: "Jau kopš pirmās sezonas mēs nesaņēmām teju nekādu atzinību vai uzmanību, kad mēs uzvarējām. Savukārt, kad mēs zaudējām, pār mūsu galvām nāca lielākā daļa kritikas. Neskatoties uz to, ka Maikls konkrētajā spēlē trāpīja sešus no 24 metieniem, mīļās preses acīs viņš tik un tā bija Džordans, kurš nekad nekļūdās."

Jau vairākus gadus basketbola fani lauž šķēpus par jautājumu, kurš tad ir visu laiku labākais spēlētājs? Lebrons Džeimss vai Maikls Džordans.

Pipens savā atbildē bija pārliecināts: "Tāpēc es allaž esmu uzskatījis, ka Lebrons Džeimss ir visu laiku labākais basketbolists - viņš laukumā dara visu un iemieso basketbolu visā tā kopumā."

Pipens savas NBA karjeras laikā kļuva par seškārtējo NBA čempionu, kā arī septiņas reizes piedalījās Visu zvaigžņu spēlē, reizi tiekot atzīts par tās vērtīgāko spēlētāju. Savukārt Džordans karjeras laikā arī izcīnīja sešus čempiona titulus, savam rezumē pievienojot arī piecas regulārās sezonas vērtīgākā spēlētāja (MVP) trofejas un vienu gada labākā aizsardzības spēlētāja balvu.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu