VIDEO Neuzmanīga smēķēšana izraisa ugunsgrēku atkritumu tvertnē

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Baloncici/Shutterstock.com

Rīgā kāds neuzmanīgs smēķētājs 23. novembrī īsti pirms pulksten 12 izmeta degošu cigareti atkritumu tvertnē, un tā sāka degt. Nepatīkamā smaka kāpņu telpā un dzīvokļos joprojām traucē mājas iemītnieku labsajūtai, vēsta raidījums "Degpunktā". 

Īsi pirms plkst. 12 naktī Purvciemā kāds aizdedzināja atkritumu tvertnes, kas atradās pajumtē pie kāpņu telpas ieejas. Pirmo stāvu iedzīvotāji stāsta, ka miegs pagājušajā naktī tika pamatīgi izbojāts, jo smacīgie dūmi iekļuva istabās un neļāva elpot.

"Es biju mājās, gulēju. [Kas tur notika, vai bija daudz dūmu? - red.] Jā, bija lieli dūmi.

Policija pēc tam staigāja pa dzīvokļiem un prasīja visiem, vai netraucē smaka, pārbaudīja, vai visi ir drošībā. Tas bija pēc tam, kad jau bija nodzēsts,"

 stāsta pirmā stāva iedzīvotājs, kuras dzīvoklī arī iekļuva smaka.

Pensionāre Gaļina piekrīt kaimiņam un uzskata, ka dedzināšana nebija apzināta, bet gan neuzmanīgas rīcības rezultāts.

Gaļina par notikušo stāsta: "Mums vairākas reizes tur ir gulējuši bomži. [Kur tieši viņi gulēja? - red.] Pie miskastēm uz grīdas. Tieši pie atkritumu tvertnes. Vairākas reizes tur viņi gulēja. Es nezinu, varbūt viņš tur smēķēja un nometa izsmēķi."

Daži cilvēki evakuējās un gaidīja pagalmā, kad Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) darbinieki būs pabeiguši darbu. Taujāti par prevencijas pasākumiem, mājas iedzīvotāji izsakās skeptiski.

Kāda trešā stāva iedzīvotāja nedomā, ka ir viegli izdomāt konkrētu plānu, kas palīdzētu šādas situācijas novērst nākotnē: "Tā nav pirmā reize."

Video: Raidījuma "Degpunktā" sižets

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu