FOTO Dzelmē atrasts auto varētu atrisināt 45 gadus senu mistēriju: kāda jaunieša mīklaino pazušanu (2)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Steve Gehlback/Twitter

Alabamas līča dzelmē atrastas cilvēka mirstīgās atliekas un automašīna, kas varētu atrisināt mīklaino studenta pazušanu pirms 45 gadiem, ziņo raidsabiedrība BBC.

1976. gadā students Kails Veids Klinkskals "Pinto" automašīnā no Lagreindžas Džordžijas štatā devās uz Oburnas universitāti Alabamas štatā, taču galamērķī neieradās.

22 gadus vecā studenta pazušana tā arī nav atrisināta.

Otrdien, 7. decembrī, kāds cilvēks pamanījis straumē iegremdētu automašīnu. Izmeklētāji apstiprināja, ka transportlīdzeklis piederējis pazudušajam studentam.

Izmeklētāji atrada iespējamus cilvēka kaulus, kā arī identifikācijas un kredītkartes, kas piederējušas pazudušajam Klinkskalam, preses konferencē paziņoja Troupas apgabala šerifs Džeimss Vudrafs.

"45 gadus mēs esam meklējuši šo mašīnu un jaunieti. Esam nosusinājuši ezerus, izmeklējuši vairākas teorijas, taču bez rezultātiem," komentē Vudrafs.

Šobrīd tiek veikti vairāki testi, lai apstiprinātu mirstīgo atlieku piederību Klinkskalam.

Foto: Kaila Veida Klinkskala pazušana

Policija iepriekš paziņoja, ka students, visticamāk, ir nogalināts. 

2005. gadā divi cilvēki tika arestēti par nepatiesu liecību sniegšanu pēc tam, kad pazudušā jaunieša vecāki saņēma zvanu no cilvēka, apgalvojot, ka tas redzējis vairākus cilvēkus, kas atbrīvojas no pazudušā studenta līķa. 

Apgabala prokurors vienam no šiem cilvēkiem neizvirzīja apsūdzību, taču otrs atzina savu vainu divās apsūdzībās par nepatiesu liecību sniegšanu un aiz restēm pavadīja septiņus gadus un astoņus mēnešus.

Policija joprojām cer atklāt jaunieša nāves iemeslu.

"Vai viņš tika noslepkavots un atstāts tur? Vai viņš noskrēja no ceļa un tur palika? To mēs ceram atklāt, taču ir pagājuši 45 gadi," sacīja Vudrafs.

Klinkskals bija vienīgais bērns ģimenē. Viņa tēvs nomira 2007. gadā, bet māte Luīze - šogad.

"Vecāki vienmēr cerēja, ka dēls atgriezīsies mājās. Mēs cerējām, ka atradīsim viņu, pirms māte nomira. Tas, ka esam atraduši, iespējams, viņu un automašīnu, man rada lielu atvieglojumu," dalās šerifs Vudrafs. 

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu