Balss asistents "Alexa" ieteicis desmit gadus vecai meitenītei ar monētu pieskarties kontaktligzdai (19)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Reuters/ScanPix

Uzņēmuma "Amazon" radītais balss asistents "Alexa" kādai desmit gadus vecai meitenītei ieteica līdz pusei ievietot telefona lādētāju kontaktligzdā un tad ar monētu pieskarties tam. Tehnoloģija ir atjaunināta, lai neļautu nākotnē ieteikt šādas darbības, ziņo raidsabiedrība BBC.

Ieteikums izskanējis, kad meitenīte lūgusi izaicināt sevi, pildot kādu uzdevumu.

"Kontaktligzdā līdz pusei ievieto telefona lādētāju un ar monētu pieskaries kontaktligzdai," aicināja "Alexa". 

Meitenes māte Kristīna Līvdāla notikušo aprakstīja mikroblogošanas vietnē "Twitter":

"Mēs veicām dažādus fiziskus izaicinājumus, piemēram, apmetām kūleni, turoties pie kurpes. Ārā bija slikti laikapstākļi, viņa vēlējās vēl kādu uzdevumu."

Tajā brīdī "Echo" skaļrunis ieteica veikt uzdevumu, ko bija atradis tīmeklī. 

Bīstamā darbība, zināma arī kā "monētas izaicinājums", apmēram pirms gada sāka izplatīties sociālajos tīklos. 

Daudzi metāli vada elektrību, un to ievietošana elektriskajās kontaktligzdās var izraisīt elektriskās strāvas triecienu, ugunsgrēku un citus bojājumus.

"Zinu, ka tā var pazaudēt pirkstus, plaukstas un rokas. Kāds gūs nopietnus ievainojumus," 2020. gadā laikrakstam "The Press" sacīja Kārlailas Austrumu ugunsdzēsēju stacijas vadītājs Maikls Kluskers.

Meitenītes māte dalījās, ka notikuma brīdī iebļāvusies: "Nē, Aleksa, nē!" Viņa atzina, ka meita ir pietiekami gudra, lai to nedarītu. 

"Amazon" izplatītajā paziņojumā teikts, ka balss asistents "Alexa" ir atjaunināta, lai neļautu palīgam nākotnē ieteikt šādu darbību.

"Klientu uzticība ir mūsu darbības centrā, un Alexa ir izstrādāta, lai sniegtu klientiem precīzu, atbilstošu un noderīgu informāciju," "Amazon" raksta paziņojumā.

Komentāri (19)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu