FOTO Ādažu poligona kaķis Bulta vēlreiz devies sagaidīt NATO ģenerālsekretāru Stoltenbergu

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Seržants Edgars Grundšteins

Par īstu pašmāju slavenību kļuvušais Ādažu poligona kaķis Bulta nu jau atkal paspējis iekļūt foto brīdī, kad poligonu apmeklē augstas ārvalstu amatpersonas.

Otrdien Ādažu poligonu apmeklēja NATO ģenerālsekretārs Jenss Stoltenbergs, Spānijas premjerministrs Pedro Sančess un Kanādas premjerministrs Džastins Trudo, kā arī Latvijas premjers Krišjānis Kariņš.

Kādā no vizītes laikā tapušajiem foto redzams Ādažu poligona kaķis Bulta, kurš jau iepriekš Stoltenberga vizītes laikā pamanījās iemantot, iespējams, slavenākā Latvijas kaķa titulu.

Jāatzīmē, ka peļu junkuram ir vairāki vārdi, jo teju katrs NATO sabiedroto bruņoto spēku karavīru kontingents viņam piešķīris vārdu pēc savas patikas. Daži viņu saucot par Pom-Pom, citi par Tutun, taču latviešu karavīri viņam devuši spēcīgu vārdu – Bulta, jo, cik ātri parādījies, tik ātri viņš parasti arī protot nozust.

Kā otrdien Latvijā, Ādažu bāzē, paziņoja Spānijas premjers Pedro Sančess, Spānija uz Latviju nosūtīs vēl papildu 157 karavīrus.

Vērtējot Krievijas prezidenta Vladimira Putina sākto karu Ukrainā, Sančess norādīja, ka Spānija vēlas mieru un nevēlas karu ar Krieviju.

"Mums ir svarīgi būt vienotiem. Tas ir svarīgākais. Pašlaik sankcijas ir labākais veids, kā mudināt Putinu izbeigt karu," uzsvēra Spānijas premjers.

"Apollo" jau pagājušajā novembrī ziņoja, ka vispasaules slavu iemantojis Ādažu poligona peļu mednieks Bulta.

"NATO kaujas grupas Latvijā papildinājums un Sauszemes spēku Mehanizētās brigādes taktiskā uzbrukuma kaķis" - šādus un līdzīgus apzīmējumus pēdējās dienās sociālajos tīklos izpelnījās kaķis, kurš aptuveni gadu par savām mājām sauc Nacionālo bruņoto spēku Ādažu bāzi.

Kaķis uzmanības centrā nokļuva 29. novembrī, kad Ādažu militārās bāzes poligonā notika Aizsardzības nozares vadība tikās ar NATO ģenerālsekretāru Jensu Stoltenbergu. Kaķis izsoļoja bāzes parādes laukumā un iekļuva vairākās fotogrāfijās ar NATO ģenerālsekretāru.

Kā vēsta portāls "Sargs.lv", Bulta lieliski izprot diplomātisko attiecību nozīmi, jo līdzīgus izgājienus parādes laukumā veicis arī iepriekš, piemēram, parādes vienību priekšā izsoļojis gan Igaunijas premjerministres vizītes, gan Spānijas nacionālo svētku atzīmēšanas laikā.

Tiesa, minētajā reizē viņa virzienā bija vērstas daudzu pasaules valstu mediju foto un video kameras.

Kā decembrī stāstīja Ādažu bāzes pārstāvji, kaķis ar karavīriem dzīvo aptuveni gadu. Kaķa tiešie dienesta uzdevumi šobrīd saistīti ar peļu un žurku iebrukuma draudu atturēšanu un neitralizāciju.

Ņemot vērā, ka līdz ar Latvijas karavīriem Ādažu bāzē izvietoti arī NATO sabiedroto bruņoto spēku karavīri, teju katrs kontingents rudajam runcim devis savu vārdu.

Par kaķa labklājību rūpējas vairāki karavīri, tāpēc ēdiena bļodiņas vienmēr ir pilnas. Kā paši karavīri smej, tad, lai Bulta vairāk laika velta kaujas uzdevumu veikšanai, nevis galvas lauzīšanai par medījuma iegūšanu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu