Sagūstīja okupantus un iznīcināja tankus. Zemessargs par Černihivas aizstāvēšanu pirmajās kara dienās

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Zemessargs Konstantīns.
Zemessargs Konstantīns. Foto: МВС України/Facebook

Kara pirmajās dienās zemessargam Konstantīnam izdevās sagūstīt Krievijas karavīrus un iznīcināt okupantu tankus, sociālajā tīklā "Facebook" raksta Ukrainas Iekšlietu ministrija.

Štāba seržants Konstantīns armijai veltījis 20 savas dzīves gadus. Šobrīd viņš dienē Ukrainas Nacionālajā gvardē un kopš pirmajām kara dienām aizstāv savu dzimto pilsētu Černihivu.

"Atceros - 26. februārī pie vienas no iebrauktuvēm pilsētā aizstāvējāmies un gatavojāmies sagaidīt ienaidnieku. Kad saņēmām informāciju, ka ienaidnieka transportlīdzekļi tuvojas mūsu pozīcijām, devāmies izlūkot.

Pamanīju trīs T-72 tankus ar baltiem marķējumiem uz stobriem, viņi pārvietojās pa Černihivas pagalmiem. Nodevām informāciju komandai un atgriezāmies savās pozīcijās.

Tad piebrauca mūsu tanki no pirmās tanku brigādes un ar precīziem šāviņiem iznīcināja divus T-72 tankus un vienu sašāva," stāsta Konstantīns.

Tajā pašā dienā Konstantīns ar citiem karavīriem sagūstīja divus okupantu karavīrus no tanku brigādes. Viens no viņiem bija tanku bataljona štāba priekšnieks.

"Divas dienas vēlāk okupanti atklāja uguni uz mūsu pozīcijām, izmantojot smago artilēriju. Viņi gribēja iznīcināt mūsu tankus un kontrolpunktu, kas atradās viņu ceļā. 

Okupanti mēdza apšaudīt pilsētas robežu, tik haotiski, ka trāpīja atkritumu tvertnēm vai deviņstāvu dzīvokļu mājām," atceras zemessargs.

Konstantīns stāsta, ka, pārvietojoties no vienas tranšejas uz otru, netālu no viņa uzsprāga šāviņš: 

"Tā šķemba trāpīja tieši man kājā. Sapratu, ka esmu ievainots, bet nejutu sāpes. Es aizrāpoju līdz drošai vietai un uzliku žņaugu. Biedri uzreiz mani no apšaudes vietas aizveda uz slimnīcu," stāsta Konstantīns.

Ārsti burtiski no gabaliem salika labās kājas apakšstilba kaulu un izņēma šāviņa šķembu. Tagad vairāki mēneši Konstantīnam jāpavada rehabilitācijā, taču zemessargs ne mirkli nenožēlo, ka palicis kaujas pozīcijās.

Zemessargs Konstantīns.
Zemessargs Konstantīns. Foto: МВС України/Facebook

Konstantīnam tika piešķirta medaļa "Par militāro kalpošanu Ukrainai".

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu