VIDEO Ar brutālu spērienu pēdējā cīņas minūtē no troņa tiek gāzts UFC labākais cīkstonis

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Kamaru Usmans
Kamaru Usmans Foto: Reuters/ScanPix

Svētdien, 21. augustā, Solkleiksitijā no savas 77 kilogramu divīzijas čempiona jostas atvadījās šā brīža vadošais UFC cīkstonis Kamaru Usmans.

Soltleiksitijā norisinājās "UFC 278" cīņu šovs, kura galvenais duelis bija starp 77 kilogramu divīzijas galveno titula pretendentu Leonu Edvardsu un UFC vadošo cīkstoņi, neņemot vērā svara kategoriju ("pound-for-pound"), Kamaru Usmanu.

Pirmajā raundā abi cīkstoņi vispirms pieregulēja distanci un tad Usmans sāka uzspiest savu cīņu, pārvirzot tās norisi klinčā pie būra malas. Tomēr pirmā raunda izskaņā Edvardsam izdevās izdarīt to, ko neviens cīkstonis UFC vēl nebija izdarījis - cīņu pret Usmanu pārvirzīt parterī. Edvardss pat mēģināja izpildīt žņaugšanas paņēmienu, tomēr nopietni čempionu apdraudēt viņam šajā raundā vairs neizdevās.

Sākot no otrā līdz pat piektajam raundam Usmans būtībā aizvadīja savu cīņu - klinčs pie būra, cīņa parterī un dažas sitienu apmaiņas. Nigērijas cīkstonis visu trīs tiesnešu vērtējumā pirms noslēdzošā raunda bija vadībā ar 39-37.

Arī sākoties piektajam raundam nekas neliecināja par Edvardsa uzvaru šajā cīņā. Usmans turpināja saklinčoties pie oktagona malas, līdz cīņas tiesnesis Herbs Dīns abus cīkstoņus izšķīra. Cīņa atgriezās stājā, tomēr joprojām nekas neliecināja, ka Edvardss varētu šokēt MMA pasauli. Tomēr minūti pirms cīņas beigām viņš to izdarīja...

Edvardss cīņas laikā vairākkārt bija izdarījis spērienus korpusā. Liktenīgajā epizodē Edvardss pretiniekam parādīja labo džebu, uz ko Usmans reaģēja pieliecoties uz labo pusi un sedzot korpusu, jo gaidīja spērienu ķermenī.

Bet Edvardss šoreiz izdarīja spērienu galvā un pilnībā "izslēdza gaismas" Usmanam.

Pirms šīs cīņas Usmanam bija iespēja atkārtot leģendārā Andersona Silvas rekordu ar visvairāk secīgām uzvarām UFC (16), tomēr tagad vienam no visu laiku labākajiem 77 kilogramu divīzijas cīkstoņiem būs jādomā par jostas atgūšanu, nevis rekordu labošanu.

Šī cīņu šova galvenās cīņas ("main card") ar nokautu pret Heriju Hansakeru atklāja pirmā smagā svara cīkstonis Taisons Pedro. Pēc tam sekoja cīņa dāmu 61,2 kilogramu divīzijā. Čehiete Lūsija Pudilova ar otrā raunda nokautu pārspēja ķīnieti Vu Jananu.

Tad oktagonā devās kungu 61,2 kilogramu divīzijas cīkstoņi Merabs Dvališvili un UFC leģenda Žuze Aldu. Lai gan leģendārajam brazīlietim izdevās apturēt teju visus reslinga speciālista mēģinājumus pārvest cīņu parterī, uzvaru ar (29-28, 29-28, 30-27) tiesneši pelnīti atdeva Dvališvili.

Vakara pirmspēdējā cīņā savas karjeras pēdējo dueli aizvadīja vēl viena UFC leģenda un bijušais čempions Lūks Rokholds, kuram gan neizdevās izcīnīt uzvaru pār muskuļoto brazīlieti Paulu Koštu. Visi trīs cīņas tiesneši uzvaru ar 30-27 atdeva Koštam. Rokholdam šajā brīdī bija savi brīži tomēr viņš ļoti ātri nogura un brazīlietis izcīnīja kopumā ļoti pārliecinošu uzvaru.

Pēc cīņas 37 gadus vecais Rokholds atvadījās no cīņas sporta, sarunā ar Džo Roganu norādot, ka ir pārāk vecs, lai turpinātu cīnīties.

Jau 10. septembrī tiks aizvadīts nākamais numurētais UFC cīņu šovs, kura galvenā cīņa būs starp Hamzatu Čimajevu un MMA leģendu Neitu Diazu. 

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu