ES Krievijai noteiks jaunas sankcijas par pseidoreferendumu rīkošanu okupētajā Ukrainas daļā

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: AP/Scanpix

Eiropas Savienība (ES) noteiks sankcijas pseidoreferendumu organizētājiem Krievijas okupētajā Ukrainas daļā, otrdien, 27. septembrī, pavēstīja ES augstā ārlietu pārstāvja Žuzepa Borela preses sekretārs Peters Stano.

"Būs sekas attiecībā uz visiem tiem cilvēkiem, kas piedalās nelegālajos, neleģitīmajos referendumos," žurnālistiem sacīja Stano.

"Indivīdus, kas ir nepārprotami saistīti ar neseniem šo referendumu soļiem iekļausim sankciju paketē," sacīja ES ārlietu dienesta amatpersona Liks Deviņs.

27 ES valstis šobrīd izvērtē, kādas sankcijas Krievijai vēl būtu nosakāmas par pseidoreferendumu rīkošanu okupētajā Ukrainas daļā.

Par sankcijām jāpanāk vienprātīgs visu ES valstu atbalsts.

Kaut arī Ungārijas premjerministrs Viktors Orbāns turpina uzturēt draudzīgas attiecības ar Kremli un ir paudis skepsi par jaunām sankcijām, lielā mērā jaušama vienprātība, ka ir nepieciešama stingra ES atbilde.

Nākamajā sankciju paketē būs iekļauti jauni aizliegumi Krievijas eksportam un importam, kā arī paplašinātas sankcijas atsevišķām Krievijas biznesa aktivitātēm un papildināts sankcijām pakļauto uzņēmumu un indivīdu saraksts, sacīja Deviņs.

"Mēs esam to apliecinājuši skaidri, ka tie, kas ir iesaistīti šajos tā dēvētajos referendumos tiks saukti pie atbildības, un tas arī būs jautājums papildu ierobežojošo pasākumu noteikšanai," skaidroja amatpersona.

Joprojām ir "daudz sviru", ko lietot pret Krievijas ekonomiku, kas lielā mērā ir atkarīga no tirdzniecības saitēm ar ES, viņš piebilda.

Stano un Deviņs vēlreiz uzsvēra, ka ES pseidoreferendumu rezultātus neatzīs.

Daži uzaicināti ES pilsoņi - kā ziņo mediji, arī kāda Vācijas enerģētikas uzņēmuma vadītājs un Francijas galēji labējā spārna politiķis - ir ārzemnieku vidū, kas Krievijas rīkotajā farsā spēlē "novērotāju" lomas.

Ja tiks konstatēts, ka šie eiropieši pārkāpuši ES sankcijas, viņiem draud sods, sacīja Stano.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu