Lukašenko atzīst Baltkrievijas dalību karā Ukrainā un komentē mobilizācijas plānus (5)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Pašpasludinātais Baltkrievijas prezidents Aleksandrs Lukašenko.
Pašpasludinātais Baltkrievijas prezidents Aleksandrs Lukašenko. Foto: Drop of Light/Shutterstock

Pašpasludinātais Baltkrievijas prezidents Aleksandrs Lukašenko atzinis, ka Baltkrievija piedalās "Krievijas speciālajā militārajā operācijā", vienlaikus diktators atteicies nosūtīt Baltkrievijas karavīrus uz Ukrainu, raksta ziņu aģentūra UNIAN.

Šādu komentāru Lukašenko sniedzis Baltkrievijas totalitārā režīma kontrolētajai aģentūrai "BelTA".

"Viņi sāk pieķerties dažādiem ieganstiem,"sacīja Lukašenko. "Krievija ir izsludinājusi mobilizāciju, līdz ar to rīt Baltkrievijā tikšot izsludināta mobilizācija. Vēlreiz uzsveru, ka mobilizāciju izsludināt nevajag. Par laimi, Baltkrievijas teritorijā karš nenotiek.

Baltkrievija piedalās "Krievijas specoperācijā", taču savus karavīrus nesūta," sacīja Lukašenko.

Diktators piebilda, ka Baltkrievijas bruņotie spēki tiek modernizēti.

"Kamēr pildu prezidenta amatu, gatavojos karam. Un es neizdomāju teicienu "Ja gribi mieru, tad gatavojies karam." Iespējams, šī ir jau piektā reize, kad modernizējam savus bruņotos spēkus, pielāgojot tos situācijai, kas veidojas. Un vispirms izdarām attiecīgus secinājumus no kariem un konfliktiem, kas notika un notiek uz planētas," piebilda Lukašenko.

"Apollo.lv" jau rakstīja, ka Lukašenko otrdien apsūdzēja Ukrainu par 15 000 karavīru nosūtīšanu uz pierobežu aizsardzības veidošanai un izlūkošanai, nodēvējot to par "provokācijām".

Lukašenko februārī atļāva Krievijai izmantot Baltkrievijas teritoriju kā placdarmu iebrukumam Ukrainā, taču apgalvo, ka Minska neesot iesaistījusies karā. 

Viņš apgalvojis, ka Minska iesaistīsies karā tikai tāpēc, lai novērstu tā izplatīšanos uz Baltkrieviju un lai "novērstu uzbrukumu Baltkrievijai īpašas militāras operācijas aizsegā no Polijas, Lietuvas un Latvijas".

Komentāri (5)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu