VIDEO Ukrainas brīvības aizstāvis ar kājas protēzi noskrien Londonas maratonu

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ukrainas neatkarības aizstāvis Romāns Kašpurs
Ukrainas neatkarības aizstāvis Romāns Kašpurs Foto: Рома Кашпур (Facebook)

Ukrainas neatkarības aizstāvis Romāns Kašpurs, kuram ir protezēta kāja,  noskrējis Londonas maratonu.

26 gadus vecais Romāns apņēmās noskriet 42 kilometrus un 195 metrus garo distanci, lai vāktu ziedojumus Ukrainas brīvības aizstāvjiem, kuri karā zaudējuši ķermeņa daļas, vēsta britu laikraksts "The Independent".

2019. gadā Romāns uzkāpa uz mīnas Doneckas pilsētā Marjinkā. Lai gan bija zaudējis kāju, ar protēzes palīdzību viņš pērn sešas nedēļas pavadīja frontē, cīnoties pret Krievijas karaspēku, kas pērn februārī sāka pilna mēroga uzbrukumu Ukrainai. Romāns kāju zaudēja Donbasa jeb Austrumukrainas karā, ko Krievija sāka 2014. gadā.

Romāns pēc finiša savā "Facebook" profilā dalījies ar pieredzēto maratona distancē. Ap 37. kilometru viņam esot uznācis miegs, bet 38. kilometrā jau pamazām sākusi atslēgties apziņa. Lai nenogāztos un neatdauzītos pret asfaltu, viņš nolēmis pēdējos kilometrus iet, nevis skriet. Lai arī finišu sasniegt bija ļoti grūti, gandarījums par paveikto esot ļoti liels.

"Smagi ievainotie karavīri! Es jums pateikšu tikai vienu lietu - nepadodieties! Celieties un meklējiet sevi. Meklējumi jau ir rehabilitācija. Atcerieties - jūs izdzīvojāt, bet daudzi mūsu brāļi un māsas ne! Tāpēc turpiniet dzīvot, pieminot kritušos, jo ​​mums ir jāceļ šī valsts tālāk. Jābūvē tādu, kādu gribam atstāt saviem bērniem. Cīnieties!"

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu