Kaiju biedētāja darbam Anglijas zoodārzā pieteikušies 200 pretendenti no visas pasaules

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Blackpool Zoo

200 cilvēku no visas pasaules ir pieteikušies kaiju biedētāja darbam Blekpūlas zooloģiskajā dārzā Lielbritānijā, ziņo BBC. Darba pienākumos ietilpst valkāt ērgļa kostīmu un, plivinot "spārnus", pārvietoties pa visu zoodārza teritoriju.

Darba sludinājumā Zoodārza mājas lapā teikts: "Pats par sevi saprotams, ka Blekpūlas zoodārzā mēs mīlam visus dzīvniekus! Un, kā jau piejūras kūrortā, Blekpūlā netrūkst kaiju. Tomēr, mēģinot nozagt pārtiku mūsu apmeklētājiem un no mūsu dzīvnieku novietnēm, kaijas ir mazliet traucēklis."

Veiksmīgie kandidāti pievienosies zoodārza apmeklētāju pakalpojumu komandai kā "kaiju atbaidītāji", teikts sludinājumā. Zoodārzam ir piecas kaiju atbaidītāju pozīcijas par 10,80 mārciņām (12,30 eiro) stundā.

Blekpūlas zooloģiskais dārzs vēstījis, ka cilvēki kaiju atbaidītāja darbam pieteikušies pat no Austrālijas, Indijas, Ugandas un Ukrainas. Vairāki pretendenti pat ir iesūtījuši video, kuros viņi jau ir ģērbušies kā putni.

Blekpūlas zooloģiskā dārza putnu un notikumu nodaļas vadītājs Keileds Feivzijs stāsta: "Mums ir bijuši pieteikumi no visas pasaules, kad cilvēki sūta video, kuros viņi ir tērpušies kā banāni, ananasi un, protams, putni. Daži no tiem ir bijuši mazliet dīvaini."

Anglijā jau ir precedenti, kad dažādi uzņēmumi izmanto plēsīgos putnus - gan īstos, gan viltotos -, lai cīnītos ar kaiju, baložu un citu putnu nevēlamiem uzlidojumiem dažādos pasākumos, atrakcijās un sporta sacensībās. Tenisa turnīru laikā Vimbldonā, piemēram, izmanto īpaši trenētus vanagus, kuru klātbūtne atbaida citus putnus.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu